Šta je novo?

Windows XP promena imena accounta

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Kako na Windowsu XP promeniti naziv accounta dakle ne samo ime usera nago ceo account dakle ako je do sad u Document and Settings pisalo Žika kako da od sad piše Pera.

Poenta je samo promeniti ime a ne napraviti nov nalog pa obrisati stari jer bi u tom slučaju otišla u nepovrat sva podešavanja a programi koji nisu instalirani za sve korisnike morali bi se ponovo instalirati

Ja mislim da to nije moguće.

@Vatex
Link ne radi

Možda je dobra ideja, a to znam da može, da se napravi novi user, iskopiraju podešavanja sa starog, i stari obriše
Ako se dobro sećam to zahteva malo gimnastike sa registry-jem

Upravo otvorio link na telefonu, da proverim.
Radi.
Zahteva registry gimnastiku, i sva je opisana na stranici ka kojoj vodi link. :)

Hvala puno za link cheers

Odradio sam onu drugu varijantu
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion
i tu u RegisteredOwner proenio ime, zatim sa identičnim imenom napravio nov administratorski nalog i potom obrisao stari (računar pritom pita da li da iskopira lične fajlove na desktop novog naloga)

Mana ovog postupka je da sam morao ponovo da radim podešavanje izgleda, da promenim neka setovanja i napravim nekoliko ikonica (instalirani programi ali ih nema u start meniju).
Prednost procedura je laka i obrišu se neka nepotrebne stvari drugog naloga (npr. oslobodio sam oko 150MB prostora)

Poslednja izmena:
Mogao si i te stvari da migriraš, da si pitao, ali gotovo sad... :)

Nazad
Vrh Dno