Šta je novo?

Windows XP, problem pri instalaciji?

RasetaM

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2001
Poena
619
Kad krenem instalaciju WindowsaXP na jedno masini, nekad se zakuca na samom startu instalacije kad pregleda ima li jos neke instalacije wina na hardu, a nekada u toku instalacije posle nekog od reseta pri ponovnom pokretanju sistema se zablokira na onom WinXP logou.

Asus K8N ploca, hard Maxtor SATA 80GB, RAM 256MB Kingston...

e da, evo jos jednog detalja otkrivenog u toku pisanja prethodnog posta, racunar se zakucava pri podizanju sistema samo kad se resetuje, a normalno radi kad se ugasi pa ponovo upali!

To moze da bude ako si cackao nesto u BIOSu recimo klokovo RAM mem ili CPU,ili sama memorija se ne podudara sa plocom i njenim cipsetom!
Stavi drugi neki memoriski modul,e da reci mi od koliko W ti je napajanje?
Pozz

kako mislis normalno radi? jel prodje instalaciju komplet? ako ne, pogledaj koja je temp procesora.. da li je ispravan cooler?

Meni su se slicne stvari desavale na jednoj masini na kojoj se na kraju ispostavilo da ne valja ploca. Pokreni neke od testova sa Hiren's Boot pa vidi da li ce oni nesto naci.

To moze da bude ako si cackao nesto u BIOSu recimo klokovo RAM mem ili CPU,ili sama memorija se ne podudara sa plocom i njenim cipsetom!
Stavi drugi neki memoriski modul,e da reci mi od koliko W ti je napajanje?
Pozz

Menjao RAM, napajanje, podesio bios.
Znaci uvek isti problem kad krene nesto sa hardom posle restarta onda se zakuca, n aprimer ako krenem instalaciju windowsa posle restarta pri proveri harda se zakuca svaki put, a sve normalno prodje ako je komp pre toga bio ugasen.

kako mislis normalno radi? jel prodje instalaciju komplet? ako ne, pogledaj koja je temp procesora.. da li je ispravan cooler?

Prodje instalaciju do sledeceg reseta, ispravan cooler pa samim tim i zadovoljavajuca temperatura.

Meni su se slicne stvari desavale na jednoj masini na kojoj se na kraju ispostavilo da ne valja ploca. Pokreni neke od testova sa Hiren's Boot pa vidi da li ce oni nesto naci.

Koje od testova, nisam siguran da sam video neki test za plocu?

E da jos jedna stvar 64-bitni windows radi normalno!

Nazad
Vrh Dno