Šta je novo?

Windows Xp Problem!!!! Pomoc!

WoL

Čuven
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
619
Ok, imam vec duze vreme instaliran SP1 i sve je manje vise radilo solidno. Medjutim, od jutros mi stoji ekrancic koji kaze :

" WINDOWS FILE PROTECTION: Files that are required for Windows to run properly have been replaced by unrecognized versions. To maintain system stability Wndows must restore the original versions of these files. INSERT YOUR Windows XP Professional CD-ROM now."

Naravno, ja to i uradim, medjutim on samo nanovo izbaci ovakav ekrancic i tako ukrug. Medjutim on mi koci programe, pa nesto moram da uradim povodom toga a ne bih ceo sistem da reinst, jer mi je bas cimacina zbog svega na kompu...Jel zna neko kako i sta raditi u ovakvoj nimalo zavidnoj situaciji?

BTW reinstalirao sam XP opet nesto kasnije (BEZ SP1), i isto se desava...cak sam stavio i Me, pa posle opet XP..i ne vredi... Jedino bih da izbegnem formatiranje ako je moguce...Hvala unapred.

1. malo si zezno sto si bacio winme na winxp, pa onda instalirao winxp bez sp-a na winxp+sp1 i tako dalje...

2. taj windows file protection je odlicna stvar, ali izgleda da mu ti nisi dao pravu putanju do instalacionih fajlova na cd-u pa te zato zeza.

Miroslav je napisao(la):
1. malo si zezno sto si bacio winme na winxp, pa onda instalirao winxp bez sp-a na winxp+sp1 i tako dalje...

2. taj windows file protection je odlicna stvar, ali izgleda da mu ti nisi dao pravu putanju do instalacionih fajlova na cd-u pa te zato zeza.

Pa ni nemam opciju da mu izvedem putanju...Uglavnom, sta god da radim na kompu, pojavljuje se WFP!!!! Ne moze da se dizejbluje jer je po default-u potreban....Jel znas kako da sredim to?

hmmm

udji u command prompt i kucaj sfc pa enter...
predlazem da odradish sfc /purgecache i ochistish cache od "gluposti"...
pa onda pokushaj tu neshto da namestish...
nadam se da ce ovo koristiti :)

Windows File protection (poreklom sa 2k) je stvarno ekstremno dobra stvar....

Proveri / promeni putanju do instalacionog CD-a u HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Setup\SourcePath i (ServicePackSourcePath) ili u c:\WINDOWS\Driver Cache\i386 iskopiraj sa CD-a driver.cab (iz i386 direktorijuma) i sp1.cab - ovaj drugi iz New direktorijuma SP-eka ili iz i386 direktorijuma instalacionog diska ako ti je slimstripovan SP1.

Pozdrav

Re: hmmm

Sauron je napisao(la):
udji u command prompt i kucaj sfc pa enter...
predlazem da odradish sfc /purgecache i ochistish cache od "gluposti"...
pa onda pokushaj tu neshto da namestish...
nadam se da ce ovo koristiti :)
a kako brisanje kesa moze da mu pomogne leba ti :p cheers

VIA je napisao(la):
Proveri / promeni putanju do instalacionog CD-a u HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Setup\SourcePath i (ServicePackSourcePath) ili u c:\WINDOWS\Driver Cache\i386 iskopiraj sa CD-a driver.cab (iz i386 direktorijuma) i sp1.cab - ovaj drugi iz New direktorijuma SP-eka ili iz i386 direktorijuma instalacionog diska ako ti je slimstripovan SP1.

Pozdrav

Ajde videcu da li ce ovo moci....Ne umem ovo sa registryem bas da izvedem ali sam uradio ovo sa kopiranjem driver.cab....SP1 nemam tako da nista. Puno hvala, videcemo da li ce moci...

Ok, ono sa driver.cab-om je pomoglo evidentno bar za sad ali je poceo da mi se javlja novi bag.
To je neki YUDQ.EXE program koji se nalazi u precache-u i stvara mi probleme povremenim pojavljivanjem u smislu blokiranja samog sebe. Sistem u redu radi, ali on se pojavljuje kao end-ovan program iz cista mira, i pita me WIN ono send ili dont send error report...STA LI JE TO SAD???

Ne...ni presnimavanje driver.cab-a nije pomoglo.....ne znam sta da radim...samo da formatiram ceo hard, ovo je bas iritirajuce

hmm, da nije virus? menja sistemski fajl ili drajver, a windows ga izvlaci iz c:/windows/i386/driver.cab ili sp1.cab?
Pogledaj u events sta ti prijavljuje...

Pazi..verovao sam da je virus pa sam fomatirao celu particiju. Taman kad sam mislio da je sve ok, opet se malopre pojavio WINDOWS FILE PROTECTION....????

Nazad
Vrh Dno