Šta je novo?

Windows XP od nule! (prvi put)

SuperStarr

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5670 (6c/12t) @ 4.3Ghz
Matična ploča
ASUS P6T Deluxe v2
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
Kodak 512Gb + 16Tb RAID
Zvuk
Creative Audigy2 ZS
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kako da instaliram WinXP od nule? Svaki put kad probam iz DOS-a, ispise mi nesto kao: "This program cannot be run in DOS mode"? Uspeo sam da instaliram na C: Win Me i uz pomoc istog pokrenem Setup Win XP-a i onda ga instaliram na D: ali na "go" hard (znaci samo XP) ne uspevam? Gde gresim?

Podesi u biosu da ti boot bude na cd a ne na disk.I onda bi trebao sam da krene sa cd . :boom:

srki je napisao(la):
Podesi u biosu da ti boot bude na cd a ne na disk.I onda bi trebao sam da krene sa cd . :boom:

A sta ako CD nije bootabilan,samo bez komentara da nabavim bootabilnu verziju CD-a.

stefan2 je napisao(la):
...

A sta ako CD nije bootabilan,samo bez komentara da nabavim bootabilnu verziju CD-a.

Imas onaj utility koji pravi 5 bootabilnih disketa pomocu kojih se podize sve ono sto bi inace sa CD-a, pa kada se sve to ucita, ubacis CD.

Ili podignes sistem sa diskete (recimo Win98 startup) i pokrenes fajl winnt.exe (ili tako nesto, javice se vec neko, nisam 100% siguran za naziv fajla, odavno sam napravio bootabilni CD sa SP1 u sebi).

Ah da, mozes i da naravis bootabilni CD, jer je to ipak najjednostavnije. Velika je jebada sa svim tim flopicima.

Ako bas nema bootabilni CD, koji ti savetujem da nabavis i za ubuduce, onda, kao sto rece Delimir, digni sistem sa startup disket, pokreni winnt.exe ili nesto slicno u i386 direktorijumu.

Pre toga obavezno stavi smartdrv.exe na tu startup disketu i pokreni pre winnt.exe jer se inace instalacija nece zavrsiti satima.

Za Win2K koji sam ja koristio treba 4 diskete! Utility se nalazi na CD-u Win2K! E ovo je cepidlacenje!!! :mrgreen:

SuperStarr je napisao(la):
Kako da instaliram WinXP od nule? Svaki put kad probam iz DOS-a, ispise mi nesto kao: "This program cannot be run in DOS mode"? Uspeo sam da instaliram na C: Win Me i uz pomoc istog pokrenem Setup Win XP-a i onda ga instaliram na D: ali na "go" hard (znaci samo XP) ne uspevam? Gde gresim?
Gresis u tome sto si pokrenuo Setup.exe koji sluzi iskljucivo za pokretanje instalacije iz 32-bitnog okruzenja, tj. Windows-a. Umesto toga digni DOS sa obicnom Win95/98/ME StartUp disketom i pokreni WinNT.exe iz i386 direktorijuma, ali pre toga poteraj SmartDrv.exe koji ces pronaci u Win** direktorijumu instalacije za Windows 95/98/ME.
Druga varijanta je da pokrenes Setup automatski sa CD-a pod uslovom da ti je CD bootabilan 🙂...

Muke sam imao jer nisam koristio "butabilni" CD. Tek nabavkom istog sve je pocelo normalno, na kraju se tako i zavsilo :mrgreen: . Primetio sam da je instalacija malo duze trajala nego kod WinME, no bitno je da je odradjeno ono sto je zapoceto. Pozdrav svima koji su priskocili u pomoc i jos 1x HVALA!
P.S. ovo pisem iz XP-a. type;

Eto... prosto pitanje a vi trazite dlaku u jajetu! 😉

Uh taj smartdrv.exe...

Ovde sam u inostranstvu, pa nisam imao svu svoju opremu pri sebi (citaj smartdrv.exe fajl), pa sam morao da instaliram coveku XP bez te pomoci-trajalo je oko 4,5 sati....Uzas. Ima li neko molim vas pri ruci taj fajlic da mi baci na mail?
E-mail: [email protected]

Hvala unapred

Poslato. Proveri mejl. cheers

Hvala majstore.
Ajde pa cheers

Nazad
Vrh Dno