Šta je novo?

Windows XP i JPEG slike?

c64

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2003
Poena
604
Posle instalacije Windows XP-a (novi,sa Service Pack-om), naisao sam na sledeci problem: kada odem na display properties -> display javi se sledeca poruka:

"rundll32.exe - Unable To Locate Component
This application has failed to start because gdiplus.dll was not found. Re-instaling the application may fix the problem"

U stvari ja ne mogu da postavim kao background sliku bilo koju jpeg sliku (bmp jos i moze nekako). Kada pokusam da otvorim (npr. iz Windows Commandera ili Explorera) neku jpeg sliku ne desava se apsolutno nista ,medjutim kada u Control Panel-u specificiram da kad kliknem na jpeg sliku nju po default-u otvara ACDSee (umesto Picture And Fax Viewer-a) sve je O.K.

Imam graficku kartu Eagle MX440, a drajver je 30.82 (ili 31.82). Noviji nemam ali taj je iz 7.2002. tako da valjda prepoznaje moju kartu.
Ako neko zna sta mi je ciniti... ... inace sledi format c: ...
:(

Lepo ti je rekao "Re-instaling the application may fix the problem" :) ...

Uzimajuci u obzir da je rundll.exe jedna od kljucnih komponenti Windows-a, mislim da se ne isplati baviti se detektivskim poslovima pronalazenja ko je zasta "kriv" u tom zamesateljstvu...

Prema tome format pa ponovo...mada moja je preporuka da uzmes drugi instalacioni CD. XP sa ubacenim SP1 je "domaca" izmisljotina i ako nije odradjena savrseno samo je izvor problema - a skoro nikad nije uradjena savrseno. Prema tome uzmi "krsteni" pravi obicni XP Pro Corporate, pa kad ga instaliras i vidis da sve radi savrseno, onda razmisljaj o SP1 i dalje...

drapin je napisao(la):
Lepo ti je rekao "Re-instaling the application may fix the problem" :) ...

Uzimajuci u obzir da je rundll.exe jedna od kljucnih komponenti Windows-a, mislim da se ne isplati baviti se detektivskim poslovima pronalazenja ko je zasta "kriv" u tom zamesateljstvu...

Prema tome format pa ponovo...mada moja je preporuka da uzmes drugi instalacioni CD. XP sa ubacenim SP1 je "domaca" izmisljotina i ako nije odradjena savrseno samo je izvor problema - a skoro nikad nije uradjena savrseno. Prema tome uzmi "krsteni" pravi obicni XP Pro Corporate, pa kad ga instaliras i vidis da sve radi savrseno, onda razmisljaj o SP1 i dalje...
evo ti moja verzija pa ako nadjes da nesto ne valja... moj xp sp1 radi vec na vise od 50 racunara (za koje ja znam) bez problema :)

Vrh Dno