Šta je novo?

Windows XP i Dial up Networking

SQuID

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
619
Pitanje je sledece:
U Windozu 98 95 postoji stvar koja se zove dial up server i pomocu njega je veoma lako napraviti tcp/ip konekciju izmedju dva kompa koji su veoma udaljeni i koji jedinu vezu imaju preko modema.
e sad u windowsu xp postoji mogucnost da se napravi slicno nesto ali meni to jednostavno ne ide od ruke
naime
treba uci u onaj !@#$! network connection wizard i u njemu treba
ici sledecim koracima :
set up an advanced connection,
Accept incoming connections
izabrati modem
ondaq treba izabrati da li zelis vpn ili ne (ja ne znam ni sta je to)
onda izabrati usere kojima zelis dati dozvolu da se konektuju
izabrati protokole
i kliknuti finish

ee sad, sve je to fino i lepo samo kada ja i moj drug probamo tako da se konektujemo nama obavezno pukne veza za vreme uspostavljanje iste, dok se to ranije nije desavalo (kad smo imali win 98)
ja bih zeleo da mi neko ko ima resenje za ovaj problem izadje u susret
hvala

pucanj u prazno - verovatno se vas dvojica ne bi videli ni preko obicne mreze, tj. dodje do greske u indentifikaciji. napravi mu username i password, pa nek se sa tim konektuje

ps. jel mu izbaci neku gresku prilikom konektovanja ili jednostavno veza pukne?

SQuID je napisao(la):
...ondaq treba izabrati da li zelis vpn ili ne (ja ne znam ni sta je to)...

Virtual private networking clients
Virtual private networking clients that connect to remote access servers running Windows 2000 can be Windows NT 4.0 and later, Windows 95, or Windows 98 clients. The client must be able to send TCP/IP packets to the remote access server. Therefore, either a network adapter or modem with an analog telephone line or other WAN connection is required.

Tunneling protocols for Microsoft virtual private network clients
Support for tunneling protocols by Microsoft virtual private networking clients is outlined in the following table.

Virtual private networking client Supported tunneling protocols Unsupported tunneling protocols
Windows 2000 Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) and Layer Two Tunneling Protocol (L2TP)
Windows NT version 4.0 PPTP L2TP
Windows 98 PPTP L2TP
Windows 95 PPTP with the Windows Dial-Up Networking 1.3 Performance & Security Upgrade for Windows 95 L2TP

Note

Windows NT version 3.5x does not support either PPTP or L2TP.
Authentication for Microsoft virtual private network clients
Support for authentication protocols by Microsoft virtual private networking clients is outlined in the following table.

Virtual private networking client Supported Windows 2000 remote access authentication protocols Unsupported Windows 2000 remote access authentication protocols
Windows 2000 Microsoft Challenge Handshake Authentication Protocol (MS-CHAP), Challenge Handshake Authentication Protocol (CHAP), Shiva Password Authentication Protocol (SPAP), Password Authentication Protocol (PAP), MS-CHAP version 2 (MS-CHAP v2), and Extensible Authentication Protocol (EAP)
Windows NT version 4.0 MS-CHAP, CHAP, SPAP, PAP, and MS-CHAP v2 (with the Windows NT 4.0 Service Pack 4 and later) EAP
Windows 98 MS-CHAP, CHAP, SPAP, PAP, and MS-CHAP v2 (with the Windows 98 Service Pack 1 and later) EAP
Windows 95 MS-CHAP, CHAP, SPAP, PAP, and MS-CHAP v2 (with the Windows Dial-Up Networking 1.3 Performance & Security Upgrade for Windows 95) EAP

Note

Windows 95 with the Windows Dial-Up Networking 1.3 Performance & Security Upgrade for Windows 95 supports MS-CHAP v2 over virtual private network (VPN) connections, but not MS-CHAP v2 over dial-up connections.
Non-Microsoft virtual private network (VPN) clients
Non-Microsoft virtual private network clients that use PPTP or L2TP with Internet Protocol security (IPSec) can access a remote access server running Windows NT 4.0 (PPTP only) or Windows 2000. No special configuration of the remote access server is required for non-Microsoft virtual private network clients. However, if you want secure VPN connections, you must make sure that the non-Microsoft virtual private network clients support the proper encryption. For PPTP, Microsoft Point-to-Point Encryption (MPPE) must be supported. For L2TP, IPSec encryption must be supported.

For more information, see the documentation provided with your non-Microsoft virtual private network clients.

Postoji li mogucnost da se podesi pod win xp da se telefon ne javi na 1 zvono nego na deveto zvono.

Probao sam sa podesavanjima u modemu ali nisam uspeo (s0=9). Probao sam u registriju da nadjem gde god ima promenu parametara modema da ubacim doticni string ali mi nije uspelo. :rocket:

Da li postoji neku drugo resenje.

U zdravlje cheers

ps. jel mu izbaci neku gresku prilikom konektovanja ili jednostavno veza pukne?

izbaci mu error message ali sam zaboravio koju :((

Ova regedit ti je za w2k server

Ik/\P<>z je napisao(la):
Postoji li mogucnost da se podesi pod win xp da se telefon ne javi na 1 zvono nego na deveto zvono.

Probao sam sa podesavanjima u modemu ali nisam uspeo (s0=9). Probao sam u registriju da nadjem gde god ima promenu parametara modema da ubacim doticni string ali mi nije uspelo. :rocket:

Da li postoji neku drugo resenje.

U zdravlje cheers

HKLM\System\CurrentControlSet\Services\RasMan\Parameters
dodas DWORD value
NumberOfRings=broj zvonjave

A za XP ces morati malo da probunaris po registriju...

cheers

ja imam sledeci problem imam xp ortak 98 kada sam i ja imao 98-icu preko dial-up servera sve je islo super sada je uzas :(
kada se ja konektujem kod njega XP mi daje poruku da username ili pasvord ne valjda i da mi tri pokusaja da ponovo ukucam pre nego sto se diskonektuje i prikaze poruku invalid username or password to je krajnje glupo posto on nije ni stavio password!!!
pokusamo ponovo samo sto on postavi pasword 123 ja ukucam 123 i opet mi daje istu gresku!!!
kada on pokusava kod mene da se konektuje njemu isto prikazuje a 100% je stavio username i password koji sam mu ja rekao i koji sam naravno omogucio da se konektuje!!!
samo je jednom uspelo ali posle nikako iako nishta nije menjano
HELP!!!

Nazad
Vrh Dno