Šta je novo?

Windows (XP i 7) nece na SATA disk

ebe

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
619
Pozdrav svima,

Ne uspevam da instaliram windows XP na SATA disk starijeg racunara. Prodje prvi deo instalacije, restartuje se racunar, pojavi se windows logo i progres bar i dobijem BSOD. Probao sam cistu instalaciju kojoj SATA driver poturam sa flopy-a i instalaciju koja sadrzi SATA drivere, rezultat je isti. Probao sam sa integrisanim kontrolerom i sa PCI karticom, nema razlike. Svestan sam problema sa AHCI/IDE modom SATA kontrolera. U ovom BIOS-u nema te opcije. Ostatak hardvera sigurno ne pravi problem, povadio sam sve bez cega se moze, probao drugi procesor, memoriju i graficku sa istim rezultatom. Na PATA/IDE disk instalacija prolazi bez greske. Please help!

Konfiguracija:
Ploca: Epox 8RDA3+
Procesor: AMD Athlon XP 3200+
Memorija: 2GB Kingston Value RAM
Graficka: Asus v9180 Video Suite
Integrisani kontroler: Sil3112
PCI kontroler: Sil3114
HDD: WD Caviar 80GB SATA

Da, SP3.
Na ovaj drugi link sam nabasao guglajuci resenje. Njemu kontroler nije detektovao hard. Meni detektuje. Probao sam da integrisem noviji SATA firmware u bios i ne pravi razliku.
Sinoc sam instalirao windows na PATA disk, instalirao sam SATA driver da bi win video SATA disk i klonirao sam sistem na njega. Otkacio sam PATA disk i sada se windows podize sa SATA diska bez problema.
To ipak nije resenje problrema. Voleo bih da proteram cistu instalaciju direktno na SATA disk.

Nazad
Vrh Dno