ScaRFacE[RGF]
Čuven
- Učlanjen(a)
- 20.11.2004
- Poena
- 619
Na racunaru u firmi imam instaliran WinXP Home(legalno kupljen, iako to nema veze) i problem je sledeci. Na tom racunaru imam wireless karticu i obicnu integrisanu lan karticu, sa tim sto se preko wireless kartice kacim na ruter i preko ICS-a delim mrezu ka drugom racunaru u firmi. Odmah da kazem, nisu oba nakacena na ruter iz razloga sto je ruter daleko, u mojoj sobi, pa se preko "kantene" kacim na njega. Sad, pre par meseci sam primetio da se pri startovanju sistema mreze jako sporo pale, tj sve se ukljuci samo mrezi treba oko 2-3 minuta da se opasulji. Ok, rekoh bajat je windows, odradim reinstall, medjutim ista situacija, samo je sada jos gora. Mreze se pojavljuju u task manager-u, ali nema ikonica dole, i jednostavno nece da se upale, pa moram restart i tek onda, znaci svaki drugi put proradi. Da stvar bude jos gora, dok se mreze ne probude ne mogu ni da stampam nista posto izbaci gresku "you got to have printer installed in order to print bla bla bla". Odradjen i windows update i ni to nije pomoglo. Sad jedino na sta meni smrdi jeste sto po ICS-u deljena mreza po defaultu ide na 192.168.0.1 ali ja sam to morao da promenim na 192.168.1.1 zbog konflikta druge prirode. Ima li nekog resenja za ovaj problem?