Šta je novo?

Windows xp home pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme zlig0r
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zlig0r

Slavan
Učlanjen(a)
29.10.2008
Poena
319
jedno pitanje!
uzeo sam za posao neki matoriji DELL laptop, i sa donje strane imam nalepnicu "Windows XP Home edition" sa product key-om
ali na njoj pishe i Toshiba

trenutno instaliran win XP profesional.
da li mogu da instaliram Home sa tim cd-keyom?
tj da li onda pravno gledano imam licenciran xp?
laptop je za kafanu, neko vodjenje knjiga, shtampanje virmana i ostalog, znachi neki knjigovodstveni programi...

i da li u tom sluchaju mogu da instaliram "Windows XP Home Edition with Service Pack 3 Retail (x86) (TPB) " ???

Ne možeš da koristiš pro verziju sa key-em od Home-a. Instaliraj Home edition i onda ga pusti da pokupi sve update-e sa net-a i biće sve ok.

znam da ne mogu pro! zato i pitam da li mogu da instaliram "Windows XP Home Edition with Service Pack 3 Retail (x86) (TPB)" sa tim key-om na poledjini...

Radi svaka home verzija.

Da li ce da radi?Pa hoce verovatno kao sto rece Dorry mada postoji i velika mogucnost da nece jer(nemojte da me drzite za rec)oem koristi random generisani kljuc i citao sam ranije na netu da ljudi imaju dosta problema da sa kljucem sa stickera aktiviraju windows.Mada verovatno ce ti trebati oem disk xp-a..

Mada cini mi se da je tebi najveca dilema da li ce to biti licenciran windows i da li ces imati problema sa inspekcijom.Ne znam kako inspekcija gleda na to sa te strane vezano za oem licence narocito ako nemas zvanican racun iz prodavnice u kojoj je kupljen laptop.

Mozes da probas da instaliras home verziju xp-a i da ga aktiviras sa home licencom sa stickera pa da vidis da li ce MS da prihvati registraciju.Ako sve prodje ok mislim da ne bi trebalo da bude problema.Mozes pre nego sto pocnes da se igras da napravis ghost particije za svaki slucaj ako ti znachi uopste.

Imas jednu temu koja je aktivna ovih dana gde se raspreda naveliko o licenciranju i legalnosti.Moj ti je savet da je prelistas i da vidis gde se spominje da neke radnje prodaju oem licence bez hardware-a.Mozes danadjes xp home licencu ili pro za neke manje pare i da resis taj problem i da budes miran sto se tice legalnosti i inspekcije...

Poz

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje i bio bih zahvalan na brzom odgovoru!Imam Windows XP 32_bit-ni,dali mogu da instaliram service pack 3(trenutno service pack 2) i u slucaju da bih se vratio na service pack 2,dali moram da reinstaliram Windows?Moram napomenuti da sa ne razumem u ove stvari!

Mozes da stavis SP3 bez problema, ne treba nikakva reinstalacija sistema, MADA je pozeljno da instaliras XP sa vec unapred instaliranim SP3 - ako nemas takav disk, onda slobodno odradi update.

Ja sam skoro na racunaru sa nalepnicom XP home, cak mislim bez SP uopste stavio Home SP3, kljuc je prosao, ali online aktivacija nije, slucajno ili ne, ne znam, ali pozvao sam MS kancelariju i aktivirao offline bez ikakvih problema.

Nazad
Vrh Dno