Šta je novo?

Windows XP - decimal symbol se vraca na tacku posle restarta

TheGhost

Čuven
Učlanjen(a)
29.10.2002
Poena
619
Zdravo svima,

na jednom matorom laptopu mi se desava cudna stvar. U Regional and language support, imam podeseno u "Standards and formats" "Serbian (Latin)". Ja lepo izaberem njega i u "Customize" vidim lepo u tabu "Numbers" da je "decimal symbol" "," (zarez). Međutim, kako restartujem laptop, sve ostane kako treba, jedino mi se "decimal symbol" vrati na "." (tačku) i to mi pravi problem u jednom software-u.
Pada mi na pamet da nije do baterije laptopa (pod pretpostavkom da je ona mrtva), da li bi ona mogla da pravi takav bug, ili je mozda nesto drugo u pitanju ?
Da li mozda neko zna kako da ga kroz registry zakucam na "," (zarez)?

Hvala !

Rešeno pomoću batch skripte koja menja registry... i to stavljeno u start up, međutim, izgleda da je neki od startup programa pravio problem, pošto sam sve disableovao i ostavio samo ovu skriptu i sve je ok, a kada je enableovano onda opet nije ok, jer se izgleda prvo pokreće ova skripta pa tek onda ovo ostalo. Nisam hteo da se zezam sa timingom i redosledima.

Nije baterija sigurno
Pa, decimal simbol i treba da bude tačka, a ne zarez, program nije "po pravilu" ( imam i ja jedan takav program, ali šta da se radi )
Probaj ti to još jednom, postupak je taj što si opisao

U Srbiji se koristi zarez, u USA tacka.
Primer: 550.000,00rsd, a ne 555,000.00rsd

Elem, mozda nekom zatreba, nasao sam krivca, zove se Kingsoft Spreadsheets koji kad god otvorim neki .xls fajl, prepravi moja regional podesavanja...

Nazad
Vrh Dno