Šta je novo?

Windows xp da li je moguce

• Začetnik teme Začetnik teme Kokos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
K

Kokos

Guest
Imao sam obicaj da kad izadu neki novi drajveri za graficku ili nesto slicno uradim kompletnu instalaciju windowsa iz pocetka.Kako sam kupio legalan win xp profesional pre vise od 7 meseci zbog activacije pri novoj instalaciji vise to ne praktikujem pa sam na drugom hardu instalirao win za testiranje o\c i tako dalje........E sad ono sta je interesantno i u sta prosto ne mogu da verujem,na windows koji je instaliran pre 6 meseci nema najnovijih drajvera koje nisam ubacio,neznam koliko sam programa instalirao i unistalisao sta sve nisam radio.Taman kad pocne da brlja ja pomislim vreme je za instalaciju iz pocetka ono sve nekako ponovo dode na svoje mesto da li je moguce da se sam Windows popravlja namesta adaptira kako god hocete.

Kokos je napisao(la):
Imao sam obicaj da kad izadu neki novi drajveri za graficku ili nesto slicno uradim kompletnu instalaciju windowsa iz pocetka.Kako sam kupio legalan win xp profesional pre vise od 7 meseci zbog activacije pri novoj instalaciji vise to ne praktikujem pa sam na drugom hardu instalirao win za testiranje o\c i tako dalje........E sad ono sta je interesantno i u sta prosto ne mogu da verujem,na windows koji je instaliran pre 6 meseci nema najnovijih drajvera koje nisam ubacio,neznam koliko sam programa instalirao i unistalisao sta sve nisam radio.Taman kad pocne da brlja ja pomislim vreme je za instalaciju iz pocetka ono sve nekako ponovo dode na svoje mesto da li je moguce da se sam Windows popravlja namesta adaptira kako god hocete.
Pa onaj DLLCache, System Restore, FileProtectioni, RegBackUp i slicne fore u principu su i izmisljene za takve stvari, ali M$ je to 🙂
Pokazalo se u praksi da to i ne radi bas onako kako je zamisljeno, mada ima ljudi koji su zadovoljni. Da ne pokrecemo raspravu povodom toga, recimo samo da bolje zvuci nego sto radi.
E sad, da je Win bio razvaljen neko vreme, pa sad odjednom radi odlicno - nema sanse. Mozda si deinstalirao neke programe ili drajvere koji su nesto brljali i pravili haos ili nesto slicno.
Nego moj savet za ubuduce pogotovo sto ti je licenciran XP:
Koristi Ghost !
Instaliraj XP, drajvere i najosnovnije programe (minimum bez kog ne mozes da zivis), pa udari po Ghost-u, a tek onda dodaj ostalo.
Pa kad negde zapne, a ti opet po Ghost-u da vratis sve nazad 🙂
Ovako ces imati problema da kasnije objasnis M$-u zasto po xxx put instaliras XP :cuss:

Re: Re: Windows xp da li je moguce

Ovako ces imati problema da kasnije objasnis M$-u zasto po xxx put instaliras XP :cuss:
[/QUOTE]
-------------------------------------------------------------------------------
Nije bas tako na pocetku kad sam drugi treci put instalirao i ja sam mislio tako pa kad sam morao telefonom aktivirati,bas sam pitao i rekli su da nema problema:wave;

Re: Re: Re: Windows xp da li je moguce

Kokos je napisao(la):

-------------------------------------------------------------------------------
Nije bas tako na pocetku kad sam drugi treci put instalirao i ja sam mislio tako pa kad sam morao telefonom aktivirati,bas sam pitao i rekli su da nema problema:wave; [/quote]
Pa lepo s njihove strane ako ne prave nikakve probleme i moram priznati neobicno s obzirom na neke najave 🙂

Kokos je napisao(la):
Imao sam obicaj da kad izadu neki novi drajveri za graficku ili nesto slicno uradim kompletnu instalaciju windowsa iz pocetka...

Zasto to radis kad nemoras. Windows ima jednu dobru osobinu a to je da kad instaliras lose drajvere (koji dovode do BSOD) mozes uvek pre dizanja sistema da izaberes opciju "Start Windows in last good configuration" ili tako nesto.

Re: Re: Windows xp da li je moguce

Glupi Zmaj je napisao(la):
Zasto to radis kad nemoras. Windows ima jednu dobru osobinu a to je da kad instaliras lose drajvere (koji dovode do BSOD) mozes uvek pre dizanja sistema da izaberes opciju "Start Windows in last good configuration" ili tako nesto.
Nisam do radio zato sto novi nisu bili dobri nego poznato je da npr kod atija tesko moze sve da se obrise iz registra sto se odnosi na stare drajvere pa radi uspesnih testova sam to radio.:wave;

Nazad
Vrh Dno