Šta je novo?

Windows Xp Black Edition

TheSrki

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2007
Poena
319
Da li je neko Isprobao Windows Xp Black Edition 2007??? I kakvi su utisci o njemu?
:crash: :wall:

Taj Windows XP Black Edition zalazi duboko u warez vode, pa se mi time ne bavimo ;)

Da, ali nije dozvoljeno samo stavljanje linkova i mesta skidanja, inace razgovor o nekom proizvodu bi trebao da je dozvoljen.
Da je tako onda bi morali da zabranimo svaki razgovor o NODu, Kaperskom, Windowsu i Officu, jer 90% ljudi na benchu koristi "ona izdanja"
No, WinXP Black Edition? Moze li mi neko pribliziti materiju?!

Pa niko ne zna da li je tebi NOD32 legalan ili ne, ali ovaj XP nije izdat od strane MS, samim tim moze da postoji samo jedna (piratska) verzija. Ja mislim da ova tema nece zaziveti :p

Inace radi se o nabudzenom XP, sa gomilom preinstaliranih programa i dzidzabidzama...

Pa niko ne zna da li je tebi NOD32 legalan ili ne, ali ovaj XP nije izdat od strane MS, samim tim moze da postoji samo jedna (piratska) verzija. Ja mislim da ova tema nece zaziveti :p

Inace radi se o nabudzenom XP, sa gomilom preinstaliranih programa i dzidzabidzama...

Po toj logici ilegalan je i Nero Lite i Autopatch za Windowse, kao i onaj SP1 za Win98, ali to nije sluchaj zato shto se proces licenciranja softvera vrshi nezavisno od samog izdanja.

Zasto bi bio nelegalan Autopatcher? Skup besplatnih zakrpa, i addonsa. Ok, ajde na stranu XP, ako te pita za serijski (a koliko sam mogao primetiti na netu, ne pita) mozes da mu das licenciran. Ali koliko ima programa koji su preinstalirani i koji da bi radili, moraju imati key? Prvi, Office 2007. Da bi ovo bilo legalno, trebalo bi po nekoj logic stvari pre instalacije da te pita za sve serijske brojeve programa koje instalira, pa tek onda da ih instlira naravno...

Ajde da ukucamo u Google "Windows Xp Black Edition 2007". Dobijamo gomilu warez sajtova. Meni je to dovoljan razlog da ovo smatram piraterijom.

izgleda su preinstalirani programi problem :)

(vidi edit)

Poslednja izmena:
Pa dobro sad videh da si u pravu

Nije stvar u tome da li smo legalisti ili ne, stvar je tome sto je to piraterija, dakle zabranjena tema. Ne znam zasto takva reakcija...

Da li je neko Isprobao Windows Xp Black Edition 2007??? I kakvi su utisci o njemu?
:crash: :wall:
Ja imam na rachunaru Xp gold edition 2006 il tako neshto,vishe se ni ne sjecam kako se tacno zove,u suhtini ti je to isto.Taj nijesam vidio i imao prilike da probam,ali ako je na ovaj fazon nemoj se truditi puno ako vec imas Xp,mislim da ces samo izgubiti vrijeme.

Ovo je piraterija koliko i Hiren's Boot CD, pa svi pricaju o njemu, cak ga i reporucuju u nekim situacijama. Prema tome, dokle god ne razmenjujete nelegalan materijal na forumu (u bilo kakvoj formi) i ne postavljate linkove do wareza i ostalih oblika piraterije - sve je u redu.

sta vas briga da li je tema legalna ili ne.to je posao za modove,a ne za vas.
ne izigravajte savesne clanove,ako vas se to ne tice.

ja inace nesto preterano i ne preferiram te nabudzene verzije.ne volim kada ne znam sta je sve instalirano.bolje lepo kreni ti od obicnog xpa,pa ces lako instalirati i sve ostale programe koji cine te napredne verzije...

Upravo htedoh to da kazem... Ne volem kada mi se ljudi petljaju po os-u... :\

samo mali disclaimer... bud'te ljubazni te se drzite teme i pravila foruma a primedbe na postove (ako osetite za shodno) saljite preko report-ova, dakle bez javnih 'prozivki i drzanja pridike' jer to pravi vishe stete nego koristi
hvala :)

Ajde stvarno, pričajte o Black Edition-u a ne o pirateriji... ;)
I mene zanimaju iskustva...

Ji 4Tze@ Al` si ga usitnio :)

A sto se tice tih Black, Gamer, Crystal, itd verzija, ja sam ih probao nekoliko cisto da vidim kako to izgleda, ali iskljucivo u VMWare-u. Probao sam jednom davno jednu verziju "toga" da instaliram na disk, ali sam ga odmah posle toga Format C. Za divno cudo, u VMWareu rade bez problema, ali samo u njemu.Te budzevine nisu za po disku ;)
Za po disku, ostajem na standardnom, tzv "legalnom" XP-u i imam ih 3 komada na razlicitim diskovima .... ono kao jedan "ozbiljan i kompletan", drugi prilicno klot samo za internet, i treci na kome kao radim i na kome je VMWare sa ponekom od tih budzevina.
Po meni, te nabudzene verzije OS skinute ko zna odakle, ne treba stavljati na disk.
Sem u slucaju ako covek sam napravi verziju OS prilagodjenu svom hardware-u i potrebama.

mali off-topic...
A sta je VMWare!?!?!?!

Virtuelna masina...

Inace ja sam koristio jedno vreme Win XP Gaming. I imao sam stvarno mnogo bolje 3DMark skorove (03 i 05). Od 200 do 500 3dmarkova! Ali nema skoro nista od servisa... Samo za igranje igrica!

evo dobar komentar i sadrzaj dvd black edition-a:
Black Edition is a custom made version of XP, it is not a skin and is not a legit retail version offered by MS. Basically all the crap that makes XP so bad has been ripped out and replaced by drivers etc that actually work and don't slow your system down. This is a good thing, and if you own XP is perfectly legal. However the Black Edition has a ton of software included in the install, which is a: illegal and b: pointless as you then have to remove it all filling up the registry and DLL banks so the machine will be just as unstable and slow as it was before! To top it all off they added a Vista look and sidebar, to really kill the CPU.

Programs included in Windows Post Installer:

Office 2007 Enterprise
Acrobat 8.0
Photoshop CS2
Diskeeper 2007
OO Defrag 8.5.178
WindowBlind 5.04 Enhanced plus many new themes
Open Office 2.10
TuneUp Utilities 2007 English
Norton partition Magic 8.05
Registry Mechanic 6.2
ISScript 10
Microsoft Java VM Build 3809
Sun Java 2 Version5.0.6 W/SP2
Azureus 2.5.00
IE 7 Final Activated
Firefox 2.01
THunderbird 1.5.0.9
Opera 9.02
WsFTP Pro
BS Player Pro 2.12.942
Klite Codec Pack 2.80
Shockwave/Flashplayers
Win DVD 8 Platinum
WM Player 11
Nod32 2.57
ZoneAlarm 6.5.737.2006 Pro
ZoneAlarm Internet Security Suite 7.0.279 Beta (ROCKS!!)
Blindwrite 6.0.1.19 By eXperience
Nero 7.590A Premium Full
Nero 7.59 Lite
Poweriso 3.5
UltrIso 8.6.0.1936
DivX Create Bundle 6.4
Fraunhofer IIs MP3 Codec
Quicktime Alternative
Adaware SE Pro
Acrobat Reader
DVD DEcryptor
DVD2One
FlashFXP
GetRight
Magic Isomaker
PeerGuardian 2
VmWare 5.53
WinRAR
Winzip 10

Slipstreamed 135 Visual Styles.
Zion
Zune
7
Aero Style (Glass - Beta 2)
Aero UI (Day)
Aero UI (Night)
Allure
Beige
Bikini
Black
BlackGold
BlackIce
BlandXP
Blink
BlueHeart
BlynkNET
Bugatti ProBlue
Calypso
CatalystVS
Celestial
ChaNinjaStyle_RC5
ChaNinjaStyle_RC5_Bonus
Classic
CoolXP4
corona
Crystal dlb 2
Crystal dlb BE
CrystalAero
cxpae
DarkLibar
DarkWall
Descent
Diamond
DragonStyle
Element
ElementA
Energy Blue
eXistenZ
Fiesta
first
Forever Blue
G2
GoldCoast
Gray
GreyOb
InsetRed
InspiratSE
InspiratSECompakt
Jade Style
Kimbra
LE5
LiQuidskY
Longhorn Aero
Luna (Longhorn Revolution)
Luna Lite
Luna Royale
LunarBlue
Mac OS X
Midnight
MidniteXP
MindWood
Misfit
mrs mix blue
MRSSILVER
msn
MtlBlade
MX5
Natural
NewXP
NightElf
NightMove
Octalized
Office 2007
OpusOS
OSXP
OSXP1
Palladium
Patriotic
PHENOM
Pipeline
Platinum
Platinum Mist Remix
Plex Style
Plex Style (Media Center Edition)
plexiglas v2
Pristine
Q
RedDragon
Redvista_??
Reflections
RhodiumX
Royal Full Start Menu
Royal_Five_Color_Mod
Royale
Royale06
Royale Glass
Royale Noir
RoyalFour
RoyalInsLong
RoyalInsMac
RoyalMod
Sentinel_A
Sentinel_B
Shine
Signs
Simplex3
Simplex6
Slate Athens
Slate PDC
Slate Refresh
Slate XP
Soft Silver
Static View
SunSetBall
TallyHawk
The Blue
ThinVista
Trekgrey
Trippin
true
Vertigo
Vista
VistaCG
VistaPerfection
VistaXP
VS7
War3ORC
WatercolorLite
Windows MAX V4
Windows Xp Style Wood
WinVista
Wood
Xanadu
XoddX
XPAmp

Windows Vista RTM sidebar plus extra gadgets

Poslednja izmena od urednika:
Cekajte ljudi, samo da nesto razjasnimo. Jel se dobijaju installeri za ovo, ili se oni sami instaliraju uz Windows. Ako ne, moze li nekako da se bira sta da se instalira sta ne, jer koji ce mi patak dobar deo ovih programa.
I recimo, moze li da se izabere da se instalira sa WinXP default temom, sta ce mi djubre od crno-zelenog-plavo oivicenog Vista igleda.

... moze li nekako da se bira sta da se instalira sta ne, jer koji ce mi patak dobar deo ovih programa.....

Eeee, to ne mozeeeee. Ima da izgines dok pootresas sve ono sto ti ne treba :)
Doduse, ima i onih DVD, cak i CD, izdanja koja pruzaju mogucnost da se ponesto od ponudjenog izostavi iz instalacije, ali na zalost, izbor toga u ponudi je uglavnom takav da je najbolje izostaviti sve :d

Najbolje je sam kreirati takvo nešto sebi i podesiti ga srazmerno svojim potrebama. ;)

Eeee, to ne mozeeeee. Ima da izgines dok pootresas sve ono sto ti ne treba :)
Doduse, ima i onih DVD, cak i CD, izdanja koja pruzaju mogucnost da se ponesto od ponudjenog izostavi iz instalacije, ali na zalost, izbor toga u ponudi je uglavnom takav da je najbolje izostaviti sve :d

Mislim da nisi u pravu. Koliko vidim, po slikama po netu, postoji mogucnost izbora programa koji se instaliraju.

Mislim da nisi u pravu. Koliko vidim, po slikama po netu, postoji mogucnost izbora programa koji se instaliraju.

I ja koliko sam video na netu mogu da se izaberu ili izostave svi programi opciono, samo treba da stikliras/odstiklirash ono shto ti treba/ne treba.

Joshefin@
Troublemaker@
Da to je tacno, moze se praviti izbor od ponudjenog na nekim verzijama, pogotovo onim na DVD-u jer su te verzije prilicno obimne. Na konkretnom primeru ono sto je pod "Programs included in Windows Post Installer" moze da se bira, ali ono sto je pod "Slipstreamed ...", to ostaje na sistemu hteo nehteo a bas je to ono sto najvise smeta, i dosta tesko se uklanja.
A kada je u pitanju ono sto moze da se bira prilikom instalacije, izbor niukom slucaju nije ni toliki ni takav kakav svi mi imamo u nekim svojim arhivama. Uostalom, zar nije normalno da sam izaberem koji program i koju verziju tog programa hocu kao i, posebno, kada da ga instaliram imajuci u vidu onu proceduru : OS pa MB pa GPU pa tek onda ostalo (sem u slucaju ATI-ja gde pre najnovijih drajvera mora ici metframework 2.0)
Probao sam i znam da ako cekiras sve redom na primer u toku instalacije, ima tu dosta krljanja, zutih trouglova, cevenih krstacha i ostalih errora, pa dok poubijas sve ono sto se samopokrece u msconfig, pa dok "obnarodujes" svaki od tih programa .....

Taj black edition je isti kao i retestrak verzija koja se pojavila ranije.
Samo sto ima sveziji propratni softver.

A sta konkretno radi taj black edition sa win servisima? I jel stvarno malko brze od obicnog XP-a? I moze li neki skrin shot od vas koji ste ga nabudzili na masinu? I jos neki komentar, ono kao komfor, osecaj, ugodnost, subjektivni stav... :)

Ma chim je to Black edicija to guta ram i sahranjuje rachunar samo tako.

Vrh Dno