Šta je novo?

Windows Vista RC1 build 5728

• Začetnik teme Začetnik teme jox
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam probao RC1 tako da ne mogu da kazem koje su razlike mada ovaj novi radi OK.

Ne bih instalirao dok mi neko ne potvrdi jel radi OK.

Imao problema sa RC1, kad se prekopiraju fajlovi, i restartuje mašina zamrzne mašinu...
Ispiše mi loading, i tu instalacija stane...

Pa pazi, meni za sada radi ok. Ako bude bilo problema javicu mada trenutno nemam skoro ni jedan program instaliran pa cim ga napunim softverom javicu 😛

koliko to cudo moze da radi? 15 dana?

Zavisi, 30 najmanje, MSDN verzije 180.
Ja instalirao, ali sam razocaran sto vise ne moze u VMWare-u da se instalira. Probacu na obicnom kompu sutra, taman da vidim prvi put kako radi realno. Sem toga, radi isto kao prethodni RC build.

Bez aktivacije radi 14 dana. kada se aktivira radi valjda do 31.5.2007.

a kako se dolazi do serijskog koda?

Poslednja izmena:
Bas odlicna je ova vista.. cak uspeva da nadje i razlog zasto se srusila... :crash:

Prilozi

• bluescreen.webp
    bluescreen.webp
    211.4 KB · Pregleda: 259
Meni tu nista vise nije jasno: ako je Vista RC1 ono sto ima oznaku builda 5600, onda bi ovo sa oznakom 5728 trebalo da se zove RC2 ili tako nesto 😉
Jos samo fali da pocnu da izbacuju hot-fixove ili service packove za RC1 :-devil-:

Pa posmatraj ovaj build kao jedan veliki fix za RC1 :d

Pa ne ide to bas tako... I BETA 2 je imala nekoliko buildova pre nego sto je presla u RC1 fazu...

Prilicno je nestabilna, meni se promena pozadine uvek ukoci, ali uvek! Btw sve zivo trazi nove drajvere, zna li neko gde da nadjem za FX6600 AGP 128MB 64bit drajve za vistu?! :wall:

e bre matejko polako... treba ipak vise memorije....🙂

Ovaj 5728 mi radi radi savrseno. Sve drajvere pa cak i one za skystar2 karticu sam instalirao bez problema. Njakam je svaki dan i nijednom nije pukla. Ni jedna jedina greska. Stabilna je kao kamen. Namerno surfam netom bez antivirusa i firewalla obishao sam sve crack sajtove koji su leglo trojanaca i virusa. I nisam nista pokupio. Internet explorer 7 je odlican njega imam i na xp-u samo mi se cini da je ovaj u 5728 malo drugaciji.
Probao sam i neke igre. Call Of Duty2 ne moze da se pokrene. Quake III radi i daje 16 frejmova u bilo kojoj rezoluciji i slika je jako tamna i ne reaguje na ingame podesavanje brightness-a. Call of duty radi daleko bolje nego quake III ali daleko losije nego na xp-u stim sto nema magle u igri i slika je nekako suvise ostra i kontrast je preveliki. Sve je naravno probano sa vista generickim drajverima. Sem tih anomalija u starim igricama ovaj build radi jako lepo sto najverovatnije znaci da finalna verzija nije daleko. Btw skor za moj system je 4.0. Daleko vise no sto sam ocekivao.

Ovaj 5728 mi radi radi savrseno. Sve drajvere pa cak i one za skystar2 karticu sam instalirao bez problema. Njakam je svaki dan i nijednom nije pukla. Ni jedna jedina greska. Stabilna je kao kamen. Namerno surfam netom bez antivirusa i firewalla obishao sam sve crack sajtove koji su leglo trojanaca i virusa. I nisam nista pokupio. Internet explorer 7 je odlican njega imam i na xp-u samo mi se cini da je ovaj u 5728 malo drugaciji.
Probao sam i neke igre. Call Of Duty2 ne moze da se pokrene. Quake III radi i daje 16 frejmova u bilo kojoj rezoluciji i slika je jako tamna i ne reaguje na ingame podesavanje brightness-a. Call of duty radi daleko bolje nego quake III ali daleko losije nego na xp-u stim sto nema magle u igri i slika je nekako suvise ostra i kontrast je preveliki. Sve je naravno probano sa vista generickim drajverima. Sem tih anomalija u starim igricama ovaj build radi jako lepo sto najverovatnije znaci da finalna verzija nije daleko. Btw skor za moj system je 4.0. Daleko vise no sto sam ocekivao.

Za razliku od 5600, ovde zaista ni ja jos nisam naisao na neki bug (sigurno ih ima, ali ja ih jos nisam susreo) i (ako izuzmemo onaj bluescreen za koji je kriva nekompatibilnost sa virtualdrivee-om) stvarno za sad radi savrseno.. ako ne racunamo igre. U Q3 recimo meni je zakucano na 60fps, dok recimo warhammer40k ima neki trip da mu treperi mis. Trekmanija ne mozze da se pokrene.

Znači, nakon 5728 sledi još jedan build i nakon toga Hasta La Vista goes Gold.

Goldberg, who was on a cross-country tour in late September designed to get the message out about the business value and benefits that Vista brings, also said Vista is on track for availability to businesses via volume licensing in November, with broad general availability to consumers set for January 2007.

http://www.eweek.com/article2/0,1895,2022621,00.asp

Znaci, na ovaj ili onaj nacin Vista ce biti dostupna vec krajem narednog meseca.

"Kako sam se nadala, dobro sam se udala" 🙂

Poslednja izmena:
Ja i dalje vozim RC1, ali ću instalirati još ovaj predposlednji build dok ne izađe final, kad ga već svi toliko hvale. Sa drajverima nema problema ni u RC1, sve stvarno radi odlično...

Ja se jos uvek grcim sa 5536 ....u nju ne moze da se stavi nista, niti ona moze negde da se stavi (VMWare), ne vidi nista sa ploce osim USB-a (???) ali je vrlo zivahna sto i nije od neke koristi...moracu da je otresem :d
Ako je tako kao sto kaze,
Ovaj 5728 mi radi radi savrseno. ...
a nemam razlog da mu ne verujem, nastavljam da skidam 5728

(da ne otvaram novi thread...)
Da li ovaj RC radi IOLE pristojno sa 512MB RAMa ili da cekam dok ne dodjem do GB?
Kako radi SBB cable net?

Meni je zauzeo 640 MB u VMWare-u (VM sa 1GB), pa ti gledaj.... relativno lose. Mnogo je zahtevna, mada smatram da ce biti olaksana do Finalne; uvek je tako za Windows.
Kakve veze ima SBB cable net????

Nakačiš SBB modem preko mrežne i ne tebaju ti drajveri tj. radi bez problema na Visti. Drugu varijantu tj. SBB modem na USB portu nisam ni probao.

Preko USB-a radi i na 32bitnoj Visti i to sa drajverima za winXP, dok u 64bitnoj varijanti ne radi preko USB-a vec iskljucivo preko mrezne.Ovo vazi za Webstar EPC2100 modem.

Sto se tice Vista moze da radi sa 512MB rama.Jedno vreme sam pozajmio drugu memoriju i Vista je relativno ok radila, mada primecivalo se da nije radila kao sa 1GB.

Poslednja izmena:
2Pocetnik
To je konkretan odgovor...

Nazad
Vrh Dno