Šta je novo?

Windows Vista problem oko access denied

SomiKnight

Čuven
Učlanjen(a)
09.06.2005
Poena
645
Slucaj je sledeci, na laptopu, vista je izbacivala poruke da treba da se registruje, tako ko zna koliko puta dok nije doslo do toga da nece vise kod startup-a da udje u account, vec udje u temporary account (nije moj laptop pa pricam kako su mi pricali). Problem je sto je ta devojka drzala sve na desktopu od podataka. Dok smo pokusavali da vratimo nekako podatke, nesto je chkdisk radio dva tri puta i vise ne moze da se udje u vistu uopste. Restore ne radi, repair ne postoji kao na xp-u, upgrade na sedmicu samo iz podignutog sistema moze.
Sa acronisom moze da se uradi backup medjutim kada ga u xp-u vratim, cak i destikliram da obrise permissionse ili sta vec, ne mogu da se otvore fajlovi, ne mogu ni da se iskopiraju nigde.
Probano u linuxu, hirens boot-u, edr-u, nece da kopira is Desktop foldera, svih drugih hoce, iz njega nece, Documents, Downloads i drugi iz snih njih kazem moze da se kopira, sem iz Desktop foldera. Inace ti oporavljeni fajlovi u xp-u onda imaju primetio sam stikliranu enkripciju. Jel ima neka mogucnost, da se uradi nekako repair viste pa iskopiraju fajlovi, ili da se ukine ova enkripcija, ili kako vec resi problem.

Uh... ako su enkriptovani teško.
Znam da se s vremena na vreme javi neko sa tim problemom, ali malo njih je uspelo to i da reši i to samo pod uslovom da imaju registry bazu tog sistema i još neke stvari jer je enkripcija vezana za ključ koji je vezan za id korisnika sistema. Ne mogu trenutno da se setim kako uopšte ide procedura za tako nešto.

Ni ja nemam ideja. Najlogicnije mi je bilo da uradim repair, ali kazem ne znam kako da to uradim u visti. A i da uradim repair, ne znam da li bi usao u taj account i onda.
Ajde onda za pocetak, jel ima mogucnost da se uradi repair viste, kao sto je moglo kod xp-a?

Definitivno probaj repair. Nisam siguran kako doduše, nisam to nikada radio. Moraće neko drugi da ti pritekne u pomoć ili da radi google.

Pa probao sam ali repair ne postoji, ima automatski repair koji naravno ne uradi nista, ima system restore koji ne uradi nista, i to je to. Jedino ne znam kad bi se uradila instalacija bez formatiranja, znaci preko ove instalacije, ali mislim da to ne bi sacuvalo podatke.

Repair Viste, koliko ja znam, ne postoji. Probaj da instaliraš još jednom bez formata (čuvaj acronisov backup) pa vidi, nemaš šta da izgubiš.

Vrh Dno