Šta je novo?

Windows Vista ili Windows 7

oggich

Slavan
Učlanjen(a)
27.06.2008
Poena
319
Treba iskoro da menjam komp,pa me zanima;koji je bolji operativni sistem od ova dva;

Windows Vista

ili

Windows 7

Kakva su vasa iskustva? Koji manje baguje i tome slicno? Kakve su im performanse prema drugim programima? Posto vidjam da na nekim programima pise ono compatible wih XP/Vista/98;itd...

Vistu glistu zaobidji u sirokom luku, preporuka za win 7 a uzmi u razmatranje i win 8 koji je isto tako dobar. Doduse za osmicu treba malo da se privikne covek ali kao i sa svakim novim windowsom je tako bilo.

Windows 7 definitivno.

Win 7 x64 i uživaj!

Nije valjda da neko zeli da instalira Vistu. :d

Hmm, vista, da si napisao Win7 ili XP ne bi me zacudilo, ali vista..
Uglavnom i osmica je dobra, imao sam je par mjeseci, doduse prevju, i svidjela mi se, samo se treba naviknuti na novo okruženje.

Odgovor se sam namece

Klip je rekao sasvim dovoljno :)) A sto se tice 32 ili 64bitne verzije;to mi nije nikakav problem,zato sto cu da napravim particiju na novom HDD samo za windows i gotovo,jedno otprilike 40 do 50 GB za windows,mislim da je to sasvim dovoljno.

Klip je rekao sasvim dovoljno :)) A sto se tice 32 ili 64bitne verzije;to mi nije nikakav problem,zato sto cu da napravim particiju na novom HDD samo za windows i gotovo,jedno otprilike 40 do 50 GB za windows,mislim da je to sasvim dovoljno.

Koliko sam ja razumio, mislio je na 2gb radne memorije, a ne na hard disk.

Govorio sam o memoriji a ne o hdd. Inače koliko ti treba za WIN OS imaš ne sleećem linku http://windows.microsoft.com/systemrequirements

KAd je pak reč o HDD nezaboravi samo da ćeš posle instalacije jedne igre i dva -tri zahtevnija programa popuniti celu particiju na kojoj ti je OS i da će se računar posle toga vući.

U zavisnosti kolika je veličina HDD preporuka je da odvojiš malo više od toga što si predvideo

Poslednja izmena:
Obavezno idi na win 7. Noviji je, duže će da bude podržan, optimizovaniji, lepši.
Ipak, ni vista nije bila toliko smeće (koliko je anti reklama bila jaka). Sa svim update-ovima bila je zapravo vrlo dobra, ali to je već bio skoro win 7. :D

100gb za os particiju, pozeljno 160... juce sam instalirao os i osnovni set alata i vec trosim 54 gb...

Ogić nadam se da ces u novom kompu imati barem 4GB memorije (a odlicno ako bude i vise...) pa ces u tom slucaju sebi instalirati W7 64bit, a u slucaju da dobijes komp sa 2-3GB memorije onda instaliraj W7 32bit.
Particiju za operativni sistem napravi od 150Gb (barem, a moze i nesto vise, zavisi od toga sta i koliko instaliras od programa...), jer kad poinstaliras kojekakvih programa, pa igara i sl. popunice se to...

KAd je pak reč o HDD nezaboravi samo da ćeš posle instalacije jedne igre i dva -tri zahtevnija programa popuniti celu particiju na kojoj ti je OS i da će se računar posle toga vući.

Ne moraju se igre instalirati na C particiji ;) Rade one i na drugim particijama :D

Pa jeste, rekoh više zbog legalnog win 8 Pro :)

Ne moraju se igre instalirati na C particiji ;) Rade one i na drugim particijama :D

Naravno da mogu samo posle bude na E particiji mađu Backup instalacija igre, na D među filmovima instalacija pojedinih programa a na C u program files se čuvaju fotografije.:wall::crash:

Ne kaže pesma džaba stavi pravu stvar na pravo mesto:d

Naravno da mogu samo posle bude na E particiji mađu Backup instalacija igre, na D među filmovima instalacija pojedinih programa a na C u program files se čuvaju fotografije.:wall::crash:

Ne kaže pesma džaba stavi pravu stvar na pravo mesto:d
Haha koji si ti lik :D
inace +1 za windows 7

vista ni pod tackom razno, ni kao privremeno resenje. imam original home basic. jednom sam instalirao, povukao updates i formatirao. xp i win 7 lepse rade od viste....bar kod mene tada. od tada je nikad vise nisam instalirao

Windows 8, nema puno smisla instalirati W7 danas bez obzira na to sta ko misli o MetroUI.

Nebi se baš složio sa tobom pogotovu jer će podrška za Windows 7 biti do 2020

Ikao na kraju hteli ili ne svi pređu na zadnje M$ čedo

Nebi se baš složio sa tobom pogotovu jer će podrška za Windows 7 biti do 2020

Ikao na kraju hteli ili ne svi pređu na zadnje M$ čedo

Ovo važi samo za Windows 7 Enterprise.

* Pogrešan citat post 28

8 godina,nije lose za podrsku.
A do tada cemo skoro svi promeniti najmanje jedan ili dva racunara cela,sve iznutrice

Ja ovih dana treba da instaliram Win7 na SSD i odlučio sam se za Windows 7 Enterprise, iz razloga jer podrška traje do 2020 god. Znam da je to dugo vremena, ali eto nekako sam spokojniji znajući da sve verzije (osim Enterprise) pa čak i Ultimate imaju podrđku do 2015 :D

Nazad
Vrh Dno