Šta je novo?

windows updates - gde ako ne sa windowsupdates.microsoft.com

CityDoctor

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2003
Poena
604
ideja bi bila otprilike sledaca:

posto s vremena na vreme reinstaliram windows, da ne bi svaki put skidao updates zelim da ih skidam uz pomoc flashget-a a ne windowsupdate sajta. e sada ja bih hteo da odem na windowsupdate, vidim koje su mi ispravke potrebne i onda ih skidam sa nekog drugog sajta. ms downloads nije bas komforan, a ako se ne varam ima neki sajt koji mirroruje (i to zvanicno valjda) sve ms downloads. jel znate url?

jos jedno pitanje je kako da integrisem sp u winxp instalaciju koje imam odvojeno? da li je ovako nesto uopste moguce ili moram da nadjem instalaciju xp-a sa integrisanim sp

idi na windows update, pa pogledaj koji su ti patchevi dostupni, pribelezi njihove brojeve (sestocifreni broj). idi u microsoft knowledge base, pa ukucaj taj broj i lupi search, dobices patch koji si hteo, snimi ga na hard disk.

za integraciju sp-a u xp, potrazi na forumu sa search opcijom, mislim da ima u FAQ sobi

Evo ti link sa uputstvom za pravljenje butabilnog CD sa integrisanim service packom:
http://7mares.terravista.pt/xaliasx/xpss.html

veliko hvala za odgovore, searc na ms sajtu sam koristio ali samo na download sekciji - ne znam da li sam ja bio glup, ili je sajt lose organizovan uglavnom nije bilo rezultata.

ovo sa boot je super, moram probati odmah!

dakle, procedura je sledeca. Odes na WIndows Update, on ti skenira podatke za update. na levoj strani klikni na recimo, Critical updates.

Videces spisak update-a.

Recimo: [code:1]Q811114: Security Update (Windows XP or Windows XP Service Pack 1)
Download size: 777 KB, 3 minutes
This update for Microsoft Internet Information Services version 5.1 can help protect your Web server from several new security vulnerabilities. After you install this item, you may have to restart your computer. Read more...
[/code:1]

obrati paznju na Q811114, to ti je "ime" tog patch-a.

Sad ides na sledecu adresu:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=fh;[ln];kbhowto

na levoj strani imas search box, tu upisi onaj Q broj i dobijes rezultat

Mozda pomogne i ovo: (citiram DS9 iz nekog posta od pre mesec dana):

Microsoft je u poslednjih godinu i kusur promenio "politiku" skidanja svojih patcheva. Sada se vecina moze skinuti bez instalacije (tako da ostaju i "za posle"), cak i download managerima (kao sto je getright i slicno) sto pre nije bilo moguce. Ono sto treba da radis je da posetis svaku stranicu (more info...) u kojoj se detaljno objasnjava problem i patch koji ga resava, pa ces tu naci i link za fajl koji lako mozes da skines (najcesce izaberes jesicku verziju, i kliknes download [obicno je pri vrhu u desno])
:wave;

ja mislim da je moj način najjednostavniji 😉

ovako
1. odeš na windowsupdate.microsoft.com
2. klikneš na personalize windows update
3. čekiraš display the link to the windows update catalog under see also
4. klikneš save settings
5. sada klikneš na windows update catalog
6. klik na find updates for microsoft windows operating systems
7. izabereš verziju operativnog sistema
8. klikneš na search
9. izabereš koju kategoriju hoćeš (npr. critical updates and service packs)
10. on ti izlista sve update-ove, ti izabereš koje ćeš da downloaduješ (samo ideš na add)
11. klik na go to download basket
12. klik na browse
13. izabereš folder gde sve to da ti snimi
14. klik na download now dugme
15. kraj 🙂

p.s. još ti treba poprečna veza od 2 mbita i samo rokaš-snimaš :beat:

Nazad
Vrh Dno