Šta je novo?

Windows to go

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
Imam par pitanja pa ako neko može da mi odgovori:

Planiram da na laptopu koji će se koristiti u firmi instaliram Linux i da to bude jedini OS na laptopu.

1. Da li može Windows to go (Windows 8 Enterprise) da funkcioniše tako da mogu kada dođem kući preko fleša da podignem sistem i da normalno funkcioniše ili moram imati na lapu bilo koji Windows OS? (kada se pojavi boot idem na f9 i izaberem da se podigne sa fleša)

2. Da li mogu da se instaliraju narodne verzije bez problema na taj fleš gde je W8 OS?

3. Brine me brzina. Sada na lapu imam SSD i sve leti (W7). Kada se preko fleša (imam USB 3.0 na lapu) podigne W8 OS da li će sve normalno raditi ("leteti") kao na SSD-u ili će biti primetno sporiji OS kao na hardovima koji nisu SSD?

4. Da li može Windows to go (Windows 8 Enterprise) da se instalira na bilo kom flešu ili eksternom reku u kome je običan hard ili ssd ili mora na ovim: http://www.microsoft.com/en-us/windows/enterprise/products-and-technologies/devices/windowstogo.aspx (skroluj skroz dole)?

5. Koliko giga je potrebno za OS? Ovako je kod mene na W7 već duže vreme:
capture.png

Poslednja izmena od urednika:
Probao sam sa nekoliko USB a od 32GB i nije hteo da se instalira, baš traži "Certified" memorije sa "Encryption" mogućnostima. Za "letenje " ne brini, neće biti ni približno brzini sa HDDa a kamoli SSDa. Sve to se isplati jedino ako moraš da nosakaš svoje sopstvene windows sa svojim specijalnim programima na druge kompjutere a da ne ostavljaš tragove.

Bilo je to pre skoro godinu dana, našao sam to rešenje ali nisam ni probao. Bio mi je tu neki kompjuter na servisiranju sa legalnim enteršpajzom pa rekoh da sebi napravim servisni USB ali ispade previše komplikovano, lakše napraviti Linux ili Hireens servisni disk/USB.

Ovde imaš informaciju koja ti treba a ako sam razumeo razloge zbog kojih ti je to potrebno onda imaš možda i bolje rešenje u nekom drugom tutorijalu za korišćenje VHD sa flešića jer tako možeš koristiti i sedmicu npr.

Nazad
Vrh Dno