Šta je novo?

Windows Tableti - operativni sistemi?

Konzul

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
304
Pozdrav!

Mene zanima nešto što nigde nije očigledno:
Da li Windows 8 tableti mogu da voze običan desktop Windows 8?
Onaj u kojem postoji isti desktop u kojem sve može da se radi kao na desktop kompjuteru?

Ima li iko iskustva sa njima?
Zanima me, jer - razmišljam da nabavim jedan za posao.
Biće mi potrebne prave "normalne" windows aplikacije, hard disk prostor i sve.
Radim dosta na terenu kao režiser.
Potrebni su mi "normalni" programi: Office, Storyboard Pro, kao i Maya.

Ima li iko ikakvo iskustvo sa ovim fensi novim jakim tabletima? (novi navodno imaju Intelov i7 procesor... može li to da vozi Maju?)

Samo Surface pro i ostali sa Intel procesorom unutra. Ukoliko u nazivu ima RT, da njim možeš samo da se slikas.
Ne znam kako ćeš mayu da koristiš pritiscima? Bolje uzmi neki ultrabook sa nvidiom ili amd grafikom unutra.

Svaki windows tablet koji ima windows 8 operativni sistem (a ne njegovu sakatu windows rt verziju) je pravi windows racunar, i podrzava naravno sve od softvera sto postoji za windows.
Ako kupis neku kombinaciju tablet + tastatura (tzv. dock), onda dobijas 2 uredjaja u jednom - i tablet i lap-top, tj. netbuk. Trenutno je u najavi npr. Asusov takav model, mislim da se zove T100 ili tako nesto, imas temu o njemu ovde na forumu u ovoj rubrici za tablete. Ja licno cekam taj uredjaj, za njega je najavljena cena od 40.900 din. sa sve tastaturom.
Mislim da su takvi uredjaji idealan spoj izmedju tableta i lap-topa. Jedino sto ces imati mali ekran na lap-topu za neki udoban rad, ali kao pomocno ali zato ultra-portabilno resenje je ovo najbolje sto postoji. Sa druge strane su Android i ios tablet koji sluze samo za zabavu.

Nazad
Vrh Dno