Šta je novo?

windows/system32/config/system

MIB

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2006
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
haswell pentium g3220
Matična ploča
msi h81m-p33
RAM
16gb ddr3 hyperx fury
Storage
512gb kc600
Zvuk
sb x-fi surround 5.1
PSU
lc500h-12 v2.2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nakon jednog restartovanja ovo mi se pojavilo:

windows/system32/config/system

...missing or corrupted...press r...first window after restart...original winXP...

Ovo je otprilike ono cega se secam da je pisalo, ali oni iskusniji ce odmah prepoznati o cemu se radi.
Ja licno prvi put vidim ovu poruku, pa ako neko moze da mi kaze sta da uradim, kako da namestim...
Kod ortaka sam, ima isto SP2 ko i ja, pa bi mozda mogao samo da prekopiram fajl sa njegovog kompa, ili ako ne moze neka barem kaze sta da uradim u repair konzoli kad dodjem kuci, koju komandu da koristim.

pozz

ps samo da ne radim reinstalaciju... :bottle:

:wave:

Identican problem je pomenut i ovde, proveri na ovom tredu, mozda nesto nadjes:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=118618

Izgleda da se problem javlja prilikom OC-ovanja, ali ko zna.Meni se to jednom desilo, i koliko se secam, zamenio sam taj "corrupted" fajl sa istoimenim iz foldera c:windows/repair....nisam imao s'a da izgubim (vec sam bio resen za reinstalaciju), al je gle cuda, proradilo...
A izgleda da su slucajno nabasali na resenje i ovi likovi:
http://support.microsoft.com/kb/307545
:D

Poslednja izmena:
Procitao sam negde da samo treba da se ukuca chkdsk /r u konzolu i problem resen :type:

Manje vise sam uspeo da namestim racunar... evo kucam sa njega :type:
... u pravu si, nije dovoljno uraditi samo to pa da proradi stvar. Ja eto, s' tim nisam nista postigao, sto dovoljno govori o tome.
Takodje sam procitao jos neke stvari koje navodno resavaju problem, kao npr. ukucati "fixmbr", meni je potom izbacio poruku, da je "" ostecen i da bih mogao zeznuti particiju, pa sam odustao od toga, dalje, na stranom forumu neko je rekao da treba staviti "enable BIOS ???", neka stavka, mnogima je navodno pomoglo, ja je nisam video nigde pa nisam mogao ni da probam. Problem tj. gresku izgleda da izaziva hardver.
Ono sto je bitno je to da problem resava prosto prekopiravanje tog fajla istim fajlom iz foldera "windows/repair/config", u mom slucaju "system", koji se vec nalazi na HDD.
Moram ipak da napomenem da to i nije bas najbolje resenje, vec samo ono najnuznije jer se time ne moze vratiti originalno stanje pre kvara.
U stvari, moze, ALI samo u slucaju da se izvrsio backup neposredno pre kvara.
Pet fajlova koji su u stvari bitni za backup su:

DEFAULT, SAM, SECURITY, SOFTWARE, SYSTEM

Kao sto sam rekao ove fajlove bi trebalo cesto backup-ovati jer su veoma bitni za sistem kada se desi ova vrsta kvara mada je dovoljno kasnije povratiti samo onaj koji je pomenut u izvestaju.
Da nisam ovo uradio, sasvim dovoljno bi bilo da se instalacija pregazi novom, ne ukljucujuci format, jer bi tada dobio normalan windows i izbegao bih trenutne probleme koje imam. :S:

A do cega moze biti ako se pocne ucestalo javljati ova greska?

Konfiguracija iz profila, trenutno je u BG gdje je koristi moja sestra dok ja ne dodjem, i vec joj se 4-5 puta isto desilo. Obicno je chkdsk /r iz recovery console sredjivao problem (mada su pale i dvije full reinstalacije), medjutim, zadnji put mi rece da joj je izbacilo neku poruku da ne vidi particiju ili tako nesto. Cak je probala preko butabilnog Acronisa da vrati backup, ali ni on ne vidi nista, pa nije mogla da ga izabere. A sad je ovih dana u nekim obavezama, pa nismo ni pokusavali nista drugo (ja je obicno zovem telefonom i govorim sta da radi).

Ja sam inace posle prvog puta kad se to desilo prvo posumnjao na hdd, ali ona nije mogla da se bakce sa testiranjem doticnog, pa je to ostalo na meni kad dodjem gore. Druga stvar koja mi je pala na pamet je da postoji neka nekompatibilnost izmedju hdd-a i ploce (posto negdje skoro procitah review jedne ploce kod koje je dolazilo do koruptovanja fajlova, a valjda je novi BIOS to sredio), pa sam planirao i da skinem novi BIOS pa da probam.

Definitvno pokusaj sa novim bios-om, ako koristis sata disk vidi da li je ploca backward komptabilna sa sata 2 standardom pa je ogranici dzumperom, ako je pata disk u pitanju uradi difoltna podesavanja u biosu i nakaci ga da bude sam na grani, podigni sve standardne verzije drajvera koji su dosli uz plocu i testiraj hdd sam mhdd-om.
Nakon svega toga napravi batch fajl koji ce stalno restartovai komp da se winxp ponovo inicijalizuje pa vidi da li ce doci do korupcije fajla ponovo, pomaze takodjer i high kompresija ogromnih fajlova sa winrarom duze vremena.

Nazad
Vrh Dno