Šta je novo?

Windows System Image Recovery

David.1992

Poštovan
Učlanjen(a)
11.01.2017
Poena
95
Moja oprema  
RAM
16GB DDR4
Storage
240 GB SSD, 1TB HDD
Mobilni telefon
MOTOROLA moto g24 Power 8/256GB Ink Blue
Pristup internetu
  1. ADSL
Molim Vas da mi savetujete da li je System Image Recovery najbolje da napravim posle instalacije operativnog sistema ili je bolje da napravim posle instalacije software-a koji su mi potrebni za rad na kompjuteru.

Svaki komentar i sugestija su mi dobrodošli zato što ću prvi put u životu da napravim System Image Recovery.

oba imaju i prednosti i mane...
ako pravis samo windows, onog dana kad se odlucis da vratis- moraces da ponovo instaliras sav software; ali prednost je sto si miran sto se tice problematicnog software-a.
ako pravis nakon instalacije i software-a, prednost je sto manje vremena gubis posle, a mana je sto moze da se desi da neki software pravi nestabilnost sistema, pa moze ceo posao da propadne...

ako imas prostora, valjalo bi da napravis po jedan image sa oba (ja sam tako praktikovao).

u krajnjoj liniji- odluka je apsolutno tvoja.
ako je mali paket programa koji koristis- onda bolje samo win.
ako je veliki paket (ja imam ~60gb programa)- onda je veliki problem sve to reinstalirati.

pozdrav.

Uzmi Macrium Reflect free, pa napravi jedan snimak sa tek instaliranim sistemom i početnim drajverima pa posle po nekad napraviš drugi snimak kada si siguran da je sve dobro ili pre većeg updejta. MR pravi jedan file otprilike 70 -75% zauzeća celog diska. Samo zameniš taj drugi beckup itd. Sa prosečnim sistemom uzme jedno 15ak minuta da se vrati nazaad na poslednji backup.

Nazad
Vrh Dno