Šta je novo?

windows server 2003 enterprise 64bit nece da digne sistem

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
imamo u jednoj firmi koju odrzavamo server sa windows server 2003 enterprise 64bit
nestajala je struja jutros i nestanak je trajao dovoljno dugo da se isprazni baterija u UPS i server ugasi nepravilno/iznenada

sada je problem kad treba da se ucita windows, stoji crn ekran i nista se ne desava, ista prica je i sa safe mode i safe mode with comand prompt...

server ima 2 hard diska u raidu (99% mirror)

sta nam je ciniti, kako da ga nateramo da proradi.. ima li neko ideju? mi smo racunali da cemo dobiti opciju "repair" ako bootujemo sa originalnog diska, ali ne moze nista zato sto izbaci jako brzo plavi ekran sa porukom da ne moze da detektuje hardove (raid preko kontrolera)

ima neko neku ideju*

Iz tvog opisa bih rekao da je problem verovatno do kontrolera, možda je crkao.
U BIOSU, jesu li podešavanja u redu i da li se vide hdd-ovi?

da, vide se.. ali se onaj windows setup sa originalnog diska buni. bilo da hocu u recovery konzolu, bilo da hocu dalje kroz instalaciju, prijavljuje da nema hard diskova...
koja glupost...

uzgred resili smo problem i bez repair opcije/recovery konzole sa originalnog diska.. jednostavno smo otvorili server, izvadili oba hard diska i prikljucili ih na drugi kompjuter.. odradili checkdisk (sasvim slucajno) na svim particijama NA OBA.. i ponovo ih vratili na ista mesta nazad u server.. nije se pobunio ni raid kontroler ni nista (plasio sam se da smo time rasturili raid1 array), nismo morali ni rebuild raid1 array, nista, windows se ucitao kao da nikakvog problema nije ni bilo....

eto, ako se neko nadje u slicnom problemu, da proba i ovo.. a sto se tice drivera za raid kontroler, ako neko ima sta da doda neka slobodno dopise, nikad se ne zna... mozda nekad zaista zatreba repair

Vrh Dno