Šta je novo?

Windows nece da ucita

crystal

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2007
Poena
309
Sinoc se mala beba igrala oko kompa, i izvukla kabl kojim je ukljucen u struju. Mislili smo nista strasno... medjutim, posle par sati... kad smo krenuli da ga upalimo... dobili smo ekan da je doslo do problema, i da odaberem neku od opcija...

SAFE MODE
SAFE MODE WITH COMMAND PROMT...
LAST GOOD CONFIGURATION
START NORMALLY

E sad, kad kliknem last good configuration ili start normally, krene da mi ucitava onaj windows ekran
071219_3.jpg

ali secka... znaci one plave kockice dodju do pola... pa jedva nastave... i tako u nedogled... ostavio sam 10 min. nadajuci da ce polako ucitati do kraja... medjutim nista.

Kad odaberem safe mode pojavi mi se neka lista... sa sys. extenzijama...
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)/windows/system32/drivers/wmllib.sys

i to isto stoji u nedogled....

Moze li neko da mi kaze o cemu se radi?
Virusa, i spajvera sam 101% siguran da nemam, jer dnevno vrshim pretragu, i drzim sistem sigurnim. I ranije se desavalo da npr. komp ostane bez napajanja struje... kad struja nestane, ili pregori osigurac... ali je uvek mogao da se vrati u normalu... medjutim sad... nista... ,)

Molim da mi kazete sta da radim! Tu su mi stotine stranica sudskih dokumenata, bez kojih cu ko zna koliko novca i vremena da izgubim.
Hvala!

Ostetio si sistemski disk i taj sistemski fajl koji ti izbacuje. Najprostije resenje ti je da ubacish disk sa xp om i da pokrenes repair. Tj ubacis disk i krenes instalaciju dok racunar jos u podizanju (namestis u biosu da ti prvi uredjaj za butovanje bude cd rom) izbaci ti: press any key to boot from cd i krenu tackice, kad udjes u instalaciju, kad on zavrsi ucitavanje nekih fajlova izbacice ti opciju Repair (R), tu pritisni slovo R, kad udje u kozolu pita te za admin password tu lupis enter samo dobices kozolu c:\> i tu otkucas c: \> chkdsk /p i on ce krenuti chek disk a i krenuce da popravlja.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Hvala!
Kako da namestim da mi prvo bootuje cd rom?

Udjes u bios, verovatno sa DEL taster na tastaturi, ne znam sad koja ti je ploca i koji je bios, ali uglavnom naci ces negde gde pise boot priority, mozda pod ADVANCED stavkom. Stavis prvi da bude cd rom, drugi hard disk. I onda ce prilikom podizanja racunara prvo da ti trazi boot za cd roma.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako ne uspes da porpavish PC,nadji neki linux live cd,pokreni sa njega i izvuci podatke (Pappy Linux Ubuntu i slicno) ili skini hdd pa ga nakaci kod nekog drugog

pa ako je samo kabal izvucen ne bi trebalo da bude vecih problema ,medjutim svakako koristan savet nikako ne radi format ako ne uspes da dignes sist.

Vrh Dno