Šta je novo?

Windows ne vidi Flesh disk

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
575
Na novom laptopu Acer ES 15 ES1-531-C88K sam instalirao Win 7 64bit.

Posto laptop nema optiku, instalacija je uradjena preko flash diska. Radi lakseg rukovanja prikljucio sam i usb mis. Instalacija je prosla i zavrsila se normalno, ali kad se sistem podigao mis je prestao da radi, a takodje ne vidi flesh disk(drugi disk je u pitanju, instalacioni sam naravno izvadio) na kome se nalaze drajveri za navedeni laptop.

Bios vidi flesh, ali ga Windows ne vidi. U Disk Managment ga takodje nema, samo HDD sa dve particije koje sam napravio prilikom instalacioje Win-a.

Probao u Device Manager update driver, disable/enable na stavku Other devices/USB Controller, ali ne pomaze.

Da li je mozda problem u Win 7, posto na zvanicnom Acer sajtu drajveri postoje samo za Windows 10?

Ja taj tvoj model ne vidim na zvanicnom sajtu?

I nema ga pod tom oznakom, već pod Acer ES1-531.

http://us.acer.com/ac/en/US/content/drivers

Zaboravih da napišem da je Win 7 64bit Ultimate verzija.

0a54f7689366806e4c0df7f817f23e73.jpg

PS: nije moj laptop, komšinicin je. [emoji6]

Poslednja izmena:
Hvala za info, ali ne bih da se igram sa Biosom, nije moj laptop. Instaliracu joj 10.

Meni je na Windows 8.1 na ES1-512 acer prodatio touchapad tek kada sam:

Instalirao GPT/UEFI instalaciju Windows 8.1

Instalirao Serial io driver sa acer sajta.

Upalio touchpad uz pomoc FN+ odgovarajuci taster za paljenje touchpada neki F ne secam se tacno koji.

Cekaj malo...touchpad meni radi, ne rade usb portovi.

A da mozda nije u pitanju Intelov USB 3.0 driver za sedmicu?

Laptop ima dva usb 2.0 i jedan usb 3.0. Prilikom instalacije rade sva tri, cim se instalacija zavrsi, ne radi ni jedan.

Windows 8.1 i Windows 10 imaju genericke drivere za usb 3.0 dok na Windows 7 mora da se cimas i preko hardware idsa da trazis i lutrija je da li ce ti raditi.

Laptop ima dva usb 2.0 i jedan usb 3.0. Prilikom instalacije rade sva tri, cim se instalacija zavrsi, ne radi ni jedan.

Moze da se instalira preko usb 3.0 porta ali posle instalacije ne moze da se koristi na Windows 7 usb 3.0 port , posto nema drivera za usb 3.0.

Nazad
Vrh Dno