Šta je novo?

Windows ne vidi CD?

SuperStarr

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5670 (6c/12t) @ 4.3Ghz
Matična ploča
ASUS P6T Deluxe v2
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
Kodak 512Gb + 16Tb RAID
Zvuk
Creative Audigy2 ZS
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ne znam gde je (stari) topic, verovatno ga je "pojeo" server, uglavnom problem jos nisam resio...
Ovako je bilo:

Filo je napisao(la):
a da probas neki drugi cd?
Da taj tvoj nije crkao?

Kao sto sam rekao, vidi ga BIOS, uredno ga prepoznaje, normalno radi pod DOS-om, znaci problem 100% sa Windowsom...

DS9 je napisao(la):
F8 > Last known good configuration
Ili pod win-om System Restore

F8?
Probao sam sa System Restore-om, nema efekta...

Probacu sa Ghost-ovanjem ako ne, bice Format C: :mrgreen:

Imao sam slican problem na jednoj masini. Sve je radilo kako treba dn je bio win98 ali kako je instaliran XP desava se ko kod tebe. Onda odem u Device Manager i uradim Scan i CD se pojavi. Prilikom ponovne instalacije XP-a cim se instaliraju VIA drajveri stvar se ponovi.

SuperStarr je napisao(la):
...ako ne, bice Format C: :mrgreen:
Upravo tako !

Imao sam isti ili slican problem, nakon dva dana :zid: i jos :zid: , nakon sto sam probao sve zivo cega sam moga da se setim, problem je resen upravo na taj nacin. 🙁 :with:

Mada je meni Win prijavljivao CD u Device Manager-u, ali sa problemom, samo ga u My Computer nije bilo...i naravno nije radio. I bilo je naravno jos problema, pukao mi je Plug&Play, System Information i tako te sitnice... 😉

Nisam ukazo na to da je WinME u pitanju, "format c:" mi je poslednja stvar ali izgleda da je neizbezna...

@merlin

"Onda odem u Device Manager i uradim Scan i CD se pojavi."

Mogu li ovo da uradim na ME i kako? Gde odes na Scan?

Pozdrav!

SuperStarr je napisao(la):
Nisam ukazo na to da je WinME u pitanju, "format c:" mi je poslednja stvar ali izgleda da je neizbezna...

@merlin

"Onda odem u Device Manager i uradim Scan i CD se pojavi."

Mogu li ovo da uradim na ME i kako? Gde odes na Scan?

Pozdrav!
Pa na ME se to dugme zove "Refresh" 🙂

a da probas da CD stavis na istu granu kao i HDD verujem da ce se pojaviti.. barem je meni to privremeno resilo probleme na 2 masine.
Elegantnog resenja nazalost nema..
Kod mene je u obadva slucaja problem bio sto su se zeznuli drajveri za IDE tj za drugu granu. E sad ja mogu ovako da pricam bezveze a neznam uopste kako je kod tebe postavljeno... tako da..

probaj ovo mozda upali..
poz.Bane ,)

naravno FORMAT C: ti negine 🙁 a u najgorem slucaju sa puno stresa :crash: 😀

Crni je napisao(la):
...

Pa na ME se to dugme zove "Refresh" 🙂

Pretpostavio sam ali nisam `teo da "lupetam" (u slucaju da nesto ne znam)... :mrgreen:

barakuda je napisao(la):
...a da probas da CD stavis na istu granu kao i HDD verujem da ce se pojaviti.. barem je meni to privremeno resilo probleme na 2 masine.

Eto vidis, ovo mi ne bi palo na pamet, probacu i ne znam zasto ali mislim da ce uspeti :mrgreen:
Malo me mrzi da spustam CD za koje 5,25" mesto na kucistu (kratak IDE kabal), no bolje i to (jos) da probam...

Pozdrav!
:wave;

Nazad
Vrh Dno