Šta je novo?

Windows Mobile 5 [par pitanja]

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI™ B450 Tomahawk Max
RAM
32GB DDR4 3200MHz Kingston™ Fury Beast RGB KF432C16BB12AK2/32
GPU
GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
1. Daklem, HTC TyTN, desni klik na fajl pa opcija "Send" mi daje sledeće opcije slanja: "Text messages" (sivkasto, znači ne može), "Outlook E-mail" i "Hotmail" (za slanje fajla e-mailom kao attachment) i "MMS" (za slanje fajla putem MMS-a).

Nigde opcije "Bluetooth"?!?! :trust:

Dakle, pitanje je - kako da pošaljem fajl putem Bluetootha na npr. drugi telefon ili računar?!

P.S. Ovo se dešava bez obzira da li je BT pre toga bio uključen ili ne.

P.P.S. Doduše, rešenje za slanje na komp postoji, tako što pristupim fonu preko samog kompa, pa vršljam po njemu i izaberem fajl, ali ostaje pitanje za slanje na drugi fon...

2. Po defaultu, svi programi koje instaliram se smeštaju u "Programs" folder. Kako da ih preimenujem i premestim u neki drugi folder, kao što npr. imam folder "Games" u okviru foldera "Programs", gde su mi smeštene sve igre?!

Takođe sam instalirao neki program, koji sam kasnije obrisao, ali je ostao njegov folder, koji sada ne mogu da obrišem ručno?!

Poslednja izmena od urednika:
1. Beam :)
Logika im je:
Send - slanje na daljinu
Beam - "dobaci", u svojoj okolini
I mislim da je OK :)

2. baš poslednji put je upravo to bio uzrok za hard reset :)
Dakle, ni ja nisam našao odgovor na ovo.
A ako ti je od koristi: ranije sam se rukovodio logikom da sve softvere, koji se podizu sa OS-om (tj, rezidentne), instaliram u memoriju telefona, a ostale na karticu.
Sada sam pokušao da sve (ok, većinu) instaliram na kartici - nism video nikakvu razliku. Dakle, trudi se da, zarad brzine, maksimalno rasteretiš internu memoriju telefona.
Čak i veliki softveri, kao recimo TomTom, rade odlično sa kartice - nikakvu razliku ne uočavam.

Poslednja izmena:
1. Kibicer, hvala na odgovoru, ukapirao sam... :D I ja mislim da im je logika OK, a to što se to potpuno razlikuje od svega drugog - nema veze :)

2. U principu sam od početka sav software stavljao na karticu, osim onih koji su zahtevali instalaciju na sam telefon. Imam uvek oko 20-25Mb slobodnog RAM-a za programe, tako da usporenje primetim tek kada su mi otvoreni 10+ programa, koje ručno gasim (ko mi kriv kad još nisam instalirao aplikaciju sa HTCovog sajta koja stvarno gasi program klikom na X :))

Da li neko ima odgovor na ovo moje pitanje, postavljeno u drugom threadu?!

Nego, pokušavao sam da promenim ton koji obaveštava da sam dobio SMS i nisam uspeo. Ubacio sam .wav u Windowsov folder, izabrao ga kao default, međutim, kada stigne SMS ništa se ne čuje?! .wav je ispravan, možda treba da mu smanjim ili povećam bitrate ("rezoluciju" kako ja kažem )?

Ja i to radim iz aplikacije - a ne iz OS-a, prvenstveno zbog opcije sa definisanjem profila.
phoneAlarm :)

To je onaj više puta pominjani PhoneAlarm?! Ajd da probam :wave:

Nazad
Vrh Dno