Šta je novo?

windows instalacija zaglavljuje

igysa

Čuven
Učlanjen(a)
10.05.2002
Poena
695
Windows instalacija (WinLite kompilacija sa integrisanim SP2 i novijim zakrpama koja inace radi perfektno na gomili kompova) se zaglavila na 43 % (na "istaling devices").Imao sam pre toga SP1 na kompu koja je stabilmo radila kskoro 2 goidne. Racunar je exremno stabilan i sigurno nije on problem. ISto se desi i kad ubacim originalni winXP disk sa SP2 integrisanim. stane na istom mestu. napominjem da je pre ovoga windows radio perfektno, nikakvi errori, plavi ekrani i sl. Znaci razlog je bio samo instalacija SP2

Daklem pokrenuo sam instalaciju sa butasbilnog CD-a sa namerom da pregazim taj moj windows da bi umesto SP1 dobio SP2. Napominjem da sam tu operaciju bar 20 puta izveo na drugim kompovima sa ovim cd-om. Dakle repair windowsa. I uvek. kolko god puta da pokusavam ponovo, zaglavi se na toj tacki na mom kompu. Povadio sam sve nepotrebne kartice, poiskljucivao USB uredjaje, Bios na defalt, i opet isto !

Ubacim ERD Comander ne bi li sa njim nesto ucinio. Hteo sam pobrisem sve drajvere koji mozda praver probelm (ima ta opcija po dizanjui ovog ERD sistema) Diasbleoavao driver za Npr. ISDN modem, HP stampac itd.

I opet isto.

Sta da se radim ? ovaj windows sam skoro 2 ogdine doterivao, sve programe podesio do perfekcije, navikao sam na njega i nemogu sad da gubim tolko vremena da sve radim od nule ! :wall:

Imali nekog resenja da se ova instalacija nastavi ? POMOC !

ipak proveri ram memoriju hdd i elektrolite na ploci

brate nismo se razumeli

Masina radi super stabilno ! Stabilnost masine svejedno nema veze sa ovim. Windows setup se zaglavljuje na delu pri kome se instaliraju drajveri. Uvek an istom mestu, znaci da je zbog nekog urdjaja. Mene interesuje kako da to popravim, postoji li neki boot disk da ovo izbacim i nastavim insytalaciju dalje.

Kad kazem "zaglavilo se" nisam mislio da se zamrzlo il nesto slicno. sto moze biti hardverski probelm. Jednostavno stoji instalacija, HDD lampica ne treperi. kockice zelene u donjem desnom uglu se pomeraju normalno, reaguje na mis...

isto se desava i na 2.8ghz i na 3.21 kad je memorija na 230 mhz. Znaci nema veze stabilnost masine.

:wave:

Da nisi u toj instalaciji iskljucio drajver za neki uredjaj koji ti je potreban?
Ja koristim nLite za menjanje instalacije. Video sam na njihovom sajtu da neki (po meni nepotrebni) servisi umeju da prave probleme ako se isključe.

Jesi li formatirao particiju na koju stavljaš windows? Najbolje je da napraviš praznu particiju (empty space) pa da pustiš da ti instalacija XP-a formatira.

Repair opcija retko kada radi kako treba, treba da formatiraš particiju na kojoj ti je windows, pa clean install...

moguce..

da sam iskljucio neki neophodan driver u winlite-u. Ali kako onda zaglavljuje na istom mestu kad pokusam da uradim repair sa originalnim XP SP2 CD-om ? na tom disku sigurno nista ne fali.

Znaci imao sam XP SP1 instaliran koji je radio super,al sam hteo SP2. krenuo sam na repair varijantu gazenjem starog wina asa novim koji ima sp2 koristeci winlite. mozda je zato setap "utripovan" i blokiran na 43 posto instalacije ?! Da sam mozda odma probao XP SP2 originalni CD i repair sa njim, mozda ne bi doslo do ovoga ??

Elem, da li moze sad ovo nekako da se popravi, sa nekom alatkom da se udje u ono sto je dosad instalirano i nekako porpravi to. ejr rekoh ovaj windows nwe bi da izgubim. doteriavo sam ga tolko vreman , sve programe podesio. POMOC ! :crash:

Možda postoji neki program kojim je moguće popraviti windows, ali teško da će to moći da se uradi pošto ti je repair/reinstall došao do 43%. Ne znam šta ti je u sistemu "pregaženo" u reinstalaciji.

Sledeći put, ako hoćeš da sačuvaš programe naštelovane i instalirane, podešen windows kako tebi odgovara, najbolje da napraviš ghost (programom tipa Acronis True Image i sl.).

Inače, ne moraš da reinstaliraš winXP samo da bi stavio SP2. Znam da nije baš preporučljivo, ali ja sam uvek stavljao SP bez reinstalacije (još od Winnt 4.0). Imao sam par puta problema, obično neki drajver treba da se reinstalira, ništa ozbiljnije od toga (a radio sam to 100+ puta na različitim konfama). BTW, service pack je i predviđen za instaliranje na već podešen sistem a imaš i uninstall opciju na početku instalacije service pack-a.

Nego, da li si probao da podigneš windows posle pokušaja "repair" opcije, barem u safe modu?

Poslednja izmena:
ma trebo sam ga ghostovati..

... al ta particija je 30 GB, a zauzeto 28.. pa sam se pitao na sga ce to liciti, a nisam imao ni mesta na drugim particijama da smestim image. Verovao sam da se nista nece desiti, jer em je komp stabilan, em sam istim diskom radio prelaz sa SP1 na SP2 mnooogo puta.

Znam za instalaciju SP2 direktno preko setupa iz Win-a al bas to mi je delovalo kao manje pouzdano resenje. eto zezno sam se ! :smash:

kada prekinem setup, i probam da dignem win. izadje onaj win xp ekran, vre se kockice, hard ucitava 10-tak sekundi i onda stoooji i to je to.

Za safe mod isto.. stane ucitavanje.

probao sam da vratim system restoer point (last known good cofig..) al ni to nece, isto ! :wall:

probaj repair windowsa sa xp+sp1 pa ako prodje instaliraj sp2

probacu kad dodjem kuci

.. al sumnjam jer kad god sam ranije pokusavao da uradim repair SP2 sa SP1, nije ni bilo instaliranog windowsa u listi ponudejnih OS-ova za repair.

Instalacija ti zaglavi na PNP delu kada prepoznaje neki hardver, pokusaj da ponovis instalaciju ali na pocetu winpe-a pritisni taster F5 pa izaberi standard PC opciju, tada bih trebao da izbegnes detekciju hardvera i da kasnije to resis kada os buta.

hvala frogmane

..probacu i ovo sa F5, juce nisam ni bio kuci. Javljam !

Imas li SATA ili ATA HDD? Ako imas ATA proveri/zameni kabal. Treba ti onaj 80-pinski. Load bios defaults, flash bios...

probaj da povadiš sve dodatne kartice iz kompa, install, pa ako prođe vrati kartice...

isto možeš i poisključivati integrisane svari u bios-u...

ovo sa F5 ..

... je izgledalo kao dobro resenje.. medjutim ja sam nesto cackao pre toga, i sad mi uopste ne vidi instalirani windows, pa i nema sta da popravi SMRC ! :) Kolko sam skontao taj izbor standard PC-a bi sve radio sa standardnim drajverima, sto bi verovatno resilo preoblem koji sam imao.

Vec je pao novi instal na drugu particiju, pa polako...

Hvala svima za savete :wave:

Nazad
Vrh Dno