Šta je novo?

Windows/Firefox font smoothing/rendering

Morž

Cenjen
Učlanjen(a)
11.01.2011
Poena
154
Kada će Windows/Firefox imati font smoothing kao Max OS X/Safari? Znam da je rendering engine drugačiji ali sramota je da danas, u 2011, Windows ima isti font smoothing/rendering engine kao i pre 7-8 godina.

Pitam jer verujem da vas ima dosta koji ste više u toku sa svim ovim informacijama i tehnologijama. :)

Pre par godina sam radio na MAC-u, od tada ih nisam mnogo vidjao, pa ne mogu da ih uporedim, ali ja nemam bas nikakvih problema sa win/ff kombinacijom i slovima... u cemu je tvoj konkretan problem?

Na ovom sto si postavio meni je mnogo bolji firefox tako da ....

+1, puno je bolji font u Firefoxu. Ono u Safariju kao da citam boldovan tekst.

Poslednja izmena:
Takodje, puno je bolji font u Firefoxu. Ono u Safariju kao da citam boldovan tekst.

I kod mene je isto.Ne znam kako je u Safariju nekome bolji font rendering, ali ajde, o ukusima ne vredi raspravljati.

Bas to, kad stavis ovako jedno pored drugog, onda razlika postoji i vidna je, ali je subjektivno kome je sta bolje za oko... no svakako ne verujem da citas istu stranu ISTOVREMENO na dva sistema, pa da ti toliko to smeta... I ne verujem da nije moguce postici isti font rendering pod dva sistema, ali nema potrebe za time...

Sada ne mogu da vidom ovu sliku lepo u tapatalku, ali i ja sam imao isti "problem" koji opisujete sa safarijem kada sam ga probao, pre par godina na win visti.
Instaliraš safari i miran ti, mirni mi.

Ttalking desire.

Evo okacio sam screen kako izgleda rendering na Win7 kad se instalira gdipp

Prilozi

• Windows Firefox font smoothing rendering.png
    Windows Firefox font smoothing rendering.png
    573.6 KB · Pregleda: 39
Verovatno je mislio na sam OS. Obzirom da rešenja za font smoothing ima već dugo vremena. Mada sve to nije kao na Mac-u. :D

gdipp i menja font rendering za ceo OS, a sliku iz browsera sam dao kao primer.

Daleko bolje izgleda onaj tekst sa sajta koji i nije za čitanje (čteta što nije ceo sajt ana papiru pa da ima svrhu u javnom WC) na FF

Vrh Dno