Šta je novo?

Windows connect to ... dialog

• Začetnik teme Začetnik teme kovacm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Zasto kada pokusam da se konektujem na neki komp u mrezi Windows izmaci dialog za username i password ali je username sivo i stoji samo guest nalog koji ne moze da se promeni??

cak i ako pokusam da pristupim root-u share sa npr. c$ opet dialog za logovanje izgleda isto - dakle sivo username gde stoji guest i ne moze da se promeni?!?!?

masina kojoj pristupam ima otvorena default admin nalog sa passom, i josh jednog admin usera. c je sharovan za sve (everyone).

hvala unapred!

Da nije mozda ona glupost sa kreiranjem Guest naloga na masini kojoj pristupas ?

koja glupost?

Mislio sam na sledece :
eventualno dodati usera "Guest" u listu i dodati mu "Read" prava.
Ako je NTFS particija u pitanju, treba dodati usera "Guest" u Security tabu u Properties-ima foldera i dodeliti mu bar Read prava.

poenta je da necu da se logujem kao Guest vec ili kao administrator ili kao onaj drugi user koji takodje ima admin prava. dakle zasto je u Connect to dialogu zakljucano polje username??

Trebalo bi da se logujes kao gost, a da bi usao na C, ponudice ce ti dialog gde moras uneti username u to polje koje je sada sivo, a postace aktivno. Probaj ovo:
Control Panel > Adminstrative Tools > Local Security Policy > Local Policies > User Rights Assignment >
Deny access to this computer from the network - izbaciti "Guest" usera iz liste.
U Control Panel > User Accounts > Ukljuciti "Guest" account.

Ako i dalje ne dozvoljava pristup, potrebno je dodati permission za pristup tom sharovanom direktorijumu (folderu).
Prvo je potrebno iskljuciti Simple file Sharing:
Control Panel > Folder Options > View > Use simple file sharing - iskljuciti.
Onda pri sharovanju foldera: Properties > Sharing > Permissions > Everyone - cekirati "Read",
i ako opet nece, dodaj user-a "guest"
Kod mene je na ovu foru radilo, i mogao sam uci kao admin

sve sam tako uradio i opet isto...

hmmm ... ima jos jedna glupost ... prvo unshare C cisto pa vidi da li ulazis. Ulaz probaj prvo sa \\192.168.0.X
Pa ako ulazis, ona share C. Nekada to oce da uspe.

I, sta bi ? Jel uspelo?
Evo ja sam upravo proverio kod mene sa racunarom koji mi je donesen malopre, nakacio sam ga kod mene na mrezu i on bez problema vidi sve na mom kompu sa onim podesavanjima koje sam gore opisao.

ne sljaka i dalje...
connect dialog uvek ima "guest" i to ne moze da se promeni.
videcu u ponedeljak; nisam siguran ali mislim da je osvezavanje poslisa na svakih 30 minuta ili to samo vazi za domen polise??

Nazad
Vrh Dno