Šta je novo?

Windows 7 x64 Integrated Updates

iSpirit81

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.07.2014
Poena
130
Pozz kolege,

kako da ubacim najnovije apdejte u windows 7 64bit_a iso fajl koji poslednje apdejte ima pre godinu dana ?

Iskreno, moje mišljenje je ovo:
- ako ćeš dinstaliraš kompove bez pristupa Netu, onda verovatno većina tih apdejtova i nije bitna
- ako su kompovi sa pristupom Netu, onda će oni sami svući potrebne apdejtove.

I ja sam se ranije zezao sa tim slipstrimovanjem, ali mi se čini da danas to obično nema svrhe niti potrebe.

RT7Lite ili ako hoces zvanicnu, imas WIM editor (dism.exe), integrisan u Windows pa mozes rucno ili sa raznim alatima koji to automatizuju (kao sto je RT7 Lite)

Ja to radim uz pomoć NTLite koji odlično odrađuje posao tako da uvek imam apdejtovan win 7 64bita. https://www.ntlite.com/

Hvala kolege na odgovorima.
Za NTLite sam nasao tutorial na Youtube.
Poenta je ta sto imam jedan custom win7 x64 koji je poslednji apdejt video pre godinu dana,tako da kada njega instaliram sada negde,ima oko 150 apdejta da pokupi kad sam na netu.

iSpirit81 buraz a sto ne skines ima murphy sto pravi vec integrisane ili teamOS isto neko sa mdl-a zab sam ko ali to mu dodje to...

Mislis, hoces postojecu, LIVE instalaciju da updatujes, i dobijes posle ISO od toga?

Ne ne,imam iso fajl windows-a kojeg hocu da dopunim apdejtima.Tacnije imam 2 kom. windows_a 32 i 64 bita.
Koliko sam skontao,treba da extractujem image fajl u neki folder pa onda njega uturim u ntlite...ne kapiram bas najbolje tutorial sa sajta koji sam postavio.

Znam to Lafe,ali bas hocu ove moje stare da apdajtujem.
Uzgred,Murphy je genije.Obozavam njegov rad.

Svi linkovi iz threada rade to sto ti treba :) Samo su neki laksi, a neki tezi (neki sami skidaju update-a, ili ih imaju u sebi u pack-u, a neki traze da ih sam nadjes i skines...)

Ja radim tako što prvo uzmem original win 7 64bit SP1 koji je ne diran. Njega čuvam na posebnom disku ako zatreba. Raspakuješ iso pomoću WinRara naprimer i treba ti neki program za skidanje offline updata. Baš isto tako kao što si postavio na linku. Samo pratiš korake i to ti je to. Sada samo manualno skidam apdejte i kada se nakupe updejtujem postojeći windows i to ti je to.

Ja zakrpe integrišem sa dism alatom koji dolazi uz WAIK.

Dism alat ide uz sam Windows 7, WAIK nije potreban.
Ali previse je smor raditi njime sve rucno.

Da, prvi put je smor, ali ako cesto radis onda moze proci :)

Ne kapiram zasto je to toliko spora operacija, BTW, imam utisak kao da radi hashing svakog fajla ;)

Generation2 ima odlicne windows-e na torrente bolji i od murphy

@ Sass Drake

Da li menjaš zakrpe koje su pregažene novijim izdanjima, ili samo ubacuješ nove, svakog meseca?

Ja sam ranije radio, ali iskreno mLogo posla, a dobitak (skoro) nikakav.

Kad smo vec kod integrisanja, da li neko zna kako da se integrisu "tvrdoglavi" driveri? Tj. driveri ciji installer direktno samo ih instalira, a nemaju lepo neki folder samo u kome su instalirani.
.INF file im se nadje posle samo u Windows\Inf.

Za neke od njih bi moglo rucno da se nadje njihov .inf file (sto je prilican posao jer uopste nisu imenovani tu), ali valjda i za taj deo postoji nesto automatizovanije?
Za neke .inf file i ne moze da se ubaci u instalaciju :)

Jos kad bi mogao i VMWare i Delphi da ubacim u .ISO :)

Poslednja izmena:
NTLite je odlicna alatka,skidam trenutno sve apdejte za x64,ima ih 553 kom. pa cu videti kako ce dalje ici,ali je smoorrrr....Ko zna i da li ce sve biti ok.

Garant su pune spyware dodataka, čim ti se toliko sviđaju ta izdanja. :D

Nego, po čemu je bolji od Marfijevih? Daj neki argument.
Baska ima sve verzije u jednu CD I aktivirane I ne aktivirane radi odlicno IMA sve updajete do posledan integrirano I netfrework I sve ostalo
abe58668b6e866fbb2b5f6a9897e5ae0.jpg

6454de9af7d1fd5c6b024e872a3026ab.jpg

Poslednja izmena:
@ Sass Drake

Da li menjaš zakrpe koje su pregažene novijim izdanjima, ili samo ubacuješ nove, svakog meseca?

Ja sam ranije radio, ali iskreno mLogo posla, a dobitak (skoro) nikakav.

Mijenjam ih plus što brišem stare zakrpe koje se zamijenjeni novijim. Ovo važi za MSU fajlove koje držim na disku.
Procedura je sljedeća:
Kada odradim slipstream Starter (ili Home Basic na x64), novi wim fajl ubacim u ISO, a onda provjerim u virtuelnoj da li sam neku zakrpu propustio. Ako jesam, pravim slipstream ispočetka i ako novi prođe, odradim slipstream za preostale edicije i onda radim finalni test. Zadnji slipstream sam radio zimus, a novi ću da odradim čim nađem vremena. Kako me niko više ne cima za softverske opravke ne žuri mi se previše.

Vrh Dno