Šta je novo?

Windows 7 x64 i skidanje fajlova

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Imam veliki problem sa windows 7 64-bitnom verzijom. Naime posto su memorije pale ja kupih 2x4gb ddr3. Elem instaliram 64-bitnu verizju win 7 i sve radi kako treba sem mogucnosti da nemogu da skidam veci od titla, tacnije ja mogu ali kad recimo kliknem na drajver ili program sa nekog sajta, on mi ne prijavi da skida fajl i tek posle nekoliko minuta pa i vise zavisi od velicine fajla samo mi prijavi da da li hoce u zadrzim fajl. Nekako kao da imam utisak da on to skida u pozadini. Kliknem ja na download bar da vidim da li se skida nesto (da mi pokaze koliko brzo skida, brzinu itd) medjutim tog fajla nema. Probao sam i na internet exploreru i firefoxu ista prica. Da li neko zna u cemu je problem.

Dobro bi bilo da pojasnis malo, posto ti je post prilicno konfuzan. Daj neki screenshot.

to Scrrenshot nemoze da pokaze. Da budem malo jasniji, odem recimo na asus sajt da skinem drajver neki, kliknem na drajver koji hocu i to je to, nista se ne desava uopste nemam informaciju da li se taj fajl skida ili ne. Posle nekog vremena (nekoliko minuta ili vise zavisi od velicine fajla) taj fajl na koji sam klniknuo se pojavi u download baru. Isto mi se desava firefox-u, chromu ili internet exploreru. Ako odaberem recimo opciju da mi da gde da snimim taj fajl, kad kliknem na fajl opet se nista ne desava, tek posle odredjenog vremena (zavisno od velicine fajla kojeg skidam) otvori mi se prozor gde odaberem lokaciju snimanja i snimanje je trenutno. Nista mi ne pokazuje velicinu fajla, brzinu skidanja itd. Isto je i sa download managerima, kao da ne detektuju link koji hocu da skinem.

Jesi siguran da nije do diska ili da nemas neki shell extension ubacen koji, zbog ko zna cega, usporava net programe samo?:)
Ako izaberes drugu lokaciju, tj. na drugi disk recimo, i nakon toga opet probas da skines, da li se i dalje dugo ceka da se pojavi prozor?

Neki AV?

meni lici na neki antivirus koji saceka da se fajl skine, pa ga skenira i tek nakon toga prikaze download progres.
jedno vreme je valjda avira tako funkcionisala

Vrh Dno