Šta je novo?

Windows 7 starter upgrade to win8 pro

nemanja82

Cenjen
Učlanjen(a)
30.10.2012
Poena
170
Zdravo svima.

Imam sledecu nedoumicu:

Imam racunar sa legalnim windows 7 starter i hteo sam da ga upgradujem na windows 7 professional sa onim windows anytime update-om ali to trenutno nije moguce nego moram kupiti win 7 pro GGK licencu koja jenegde oko 22000.

Kao bolje resenje su mi ponudili windows 8 pro VUP koje je upgrade sa bilo koje verzije windowsa pa i windowsa 7 starter.

Interesuj me sledece:

1. Kad se upgraduje na windows 8 pro da li ce mi traziti clean instalaciju ili ce se pomocu diska koji dobijem update-ovati na win 8 pro i ostati svi podaci i programi?
2. Ako sve prodje tako da se samo upgraduje i ostane sve da li ga mogu downgrad-ovati na win 7 pro ili ostaje tako?
3. Ako bude bilo potrebe da se formatira racunar iz nekog razloga ili jednostavno crkne HDD da li sa tom licencom i diskom kojim dobije mogu instalira clean win 8 pro i aktivirati ga?

Hvala unapred za pomoc

Ako ideš na Upgrade onda gubiš licencu za prethodni sistem pa vraćanje nazad uključuje gomilu peripetija mada je torijski moguće. Za pitanje broj 2, bolje prvo skini "Windows8-UpgradeAssistant" da vidiš dali i šta ti je kompatibilno od hardwera i sofwera.
http://mytopfiles.com/programs/file/Windows8-ReleasePreview-UpgradeAssistant/598023.htm
Ne verujem da može "clean install" sa upgrade licencom.
Još nešto, ako sad kupuješ 8micu, dobićeš 8.1, što je još bolje.

Nazad
Vrh Dno