Skini koji hoces windows 7, najbolje originalni rtm, bez cracka i modifikacija i slicnog. Cak i ako pise ultimate na njemu nije problem.
Iskopaj kako se prebacuje instalacija w7 na usb. Ima jedan jednostavan tool, koji pokrenes i ne mislis, microsoftov, usb downloader ili tako nekako.
Zatim, odes i na usb disku iskopas file ei.cfg (ne znam trenutno napamet gde stoji, ali pogledaj ovaj tekst
http://windows7center.com/news/how-to-install-any-version-or-sku-of-windows-7/) i mozes ga ili promeniti kako ovde pise ili ga obrisati.
Ako ga obrises, kad bootujes sa flasha, pitace te koju verziju hoces da instaliras i prosto izaberes tu starter. Savetujem da kad dodjes do dela za serijski broj tokom instalacije to preskocis. Posle kad se zavrsi instalacija, odes u system properties, tamo gde pise da nije aktiviran, tu prosto ukucas serijski broj, sacekas par minuta da se aktivira i to je to.
Ima nekih hackova za w7 starter koiko sam video da mu umanje ogranicenja, ali ne znam jel to neophodno, jer je netbook svakako slab za neko ozbilijnije izivljavanje nad njim.