Šta je novo?

Windows 7. SP1 efekti ili neki drugi problem?

lemik

Cenjen
Učlanjen(a)
10.05.2009
Poena
169
Koristim Windows 7. SP1 desava mi se da na jedan malo duzi klik (kad zadrzim levi klik malo duze) otvori folder, probao sam da li se to isto desava na .exe fajl medjutim njega nece da pokrene iz kog razloga ne znam. Nece svaki put ni folder da otvori, ali se cesto desava da otvori folder. Dok recimo u Mozilla-i mi se desava da mi otvori dva nova taba ali takoce ne uvek da li je neko ima neki ovakoav problem?
Da, koristim
gigabyte mis GM-M7000 (opticki na usb) ako to ima neke veze, ne znam da nije do misa

Jel ti lepo radi levi klik na tom misu? Mozda se klik pohabao pa nemas osecaj na njemu kada klikces vise puta...

Mene buni sto vecinu vremena radi normalno, ali cu morati da probam i drugi mis

Izgleda da cela masina cudno ponasa, jer HDD lampica non-stop treperi i kad koristim racunar i kad ne koristim. Kao da non stop nesto ocitava sa harda sad sam zbunjen da li treba da svetli (treperi) HDD lampica non-stop?

Mozda antivirus u pozadini skenira ili se mozda defragmentuje disk ? Kad si reinstalirao Win ?

Ugasi Windows Defender (start > run > services.msc) pa vidi jel i tad drlja non stop.

E moze biti i to ;)

Pre mozda 6-8. dana sam instalirao sistem takoreci svez. Znaci 7. moze da pokrene defragmentaciju kad god hoce (bez mog znanja)?

Da, ako ne podesiš drugačije.

A kako da podesim da mi trazi defragmentaciju (nebih da je ugasim)?

Desni klik na drajv->Properties->Tools->Defragment now, ili kucaš defragment u start meni i klikneš da Disk Defragmenter. Onda možeš da podešavaš Schedule ili ručno startuješ defragmentaciju.

Kako Vam se cini ovo je process explorer mene buni ovaj lsass.exe tako da nisam siguran da li je sistem zarazen ili ne.

Zasto bi te bunio on, to je windowsov proces... gasenjem sistemskih procesa mozes ostetiti rad samog windowsa...

Ovako sto se tice "efekata" nije bilo do sistema vec do misa problem je resen sa novim misem, medjutim i dalje ne znam zasto mi lampica za hard treperi non-stop iskljucio sam defragmentaciju aktiviram je rucno...Mozda jos kaspersky pravi problem (koristim Kaspersky PURE 9.1.0.124) ako ima opciju automatskog skeniranja

Mozda nisi lepo ubo kablic od hdd lampice u plocu, pogledaj to...

Problem sam resio tako sto sam instalirao sistem ponovo, za sad ga testiram....videcu kako ce da se ponasa

Problem resen u pitanju je bio jedan domaci programcic (autor mi je rekao da to nije cesto slucaj da se tako ponasa nego na odredjenim konfiguracijama), program ne vrsi konstantan upis/citanje nego se tako manifestuje...

Ne bi bilo loše da napišeš ime tog programa, možda još neko ima slične probleme.

Iskreno nisam napisao iz razloga sto je domaci da na kvarimo sliku o programu jer je program odlican (ja ga i sad koristim posto mi je autor garantovao da ne vrsi upis i citanje na hard) u pitanju je MCShield.
Autor je rekao da u verziji 2. je napisan potpuno novi kod za analiciranje pa samim tim bi trebalo da je otklonjen i ovaj problem (ako ga tako mogu nazvati) iscekujem verziju 2 pa da probam

UUUU

hvala za ovaj info

Vrh Dno