Šta je novo?

Windows 7 sp1 64bit ZAMRZAVA

B-ZiGER

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2007
Poena
379
Elem ovaj problem imam već duže vreme u kratkim crtama nije bitno šta radio u winu igrao igru ili surfao netom samo se upali lampica hard diska i sistem je totalno zamrznut u tom trenutku naravno miš mogu da pomeram i na tastu mogu da gasim palim num lock,caps lock.

U početlu sam resetovao komp ali sada ga pustim i on se otprilike za 2 do 5min oporavi i mogu da nastavim ili sa igrom ili šta već sam radio :mad:

Da napomenm da sam snimao već tri verzije Win 7 mice i sve to fecera do dve nedelje i isti simtomi se vraćaju sada je sp1 neki iz januara.U medjuvremenu sam promenio skoro ceo komp osim harda i napajanja tako da neverujem da je išta od memare ploce,cpu-a.Ma definitivno je softverski prob ali čisto da pomenem i to.

Prvo sam mislio da je neki program koji pokreće sam WIn7 i koji je u Task Schedlueru ali pošto sam pogasio brdo stvari ista stvar se dešava,potom sam pratio event viewer ali nema ničega što može da ukaže na grešku.

Googlanjem vidim da je to masovna pojava ali i da je rešiva ali kako??? Ako neko ima neki savet izvolite:p

Poslednja izmena:
Elem ovaj problem imam već duže vreme u kratkim crtama nije bitno šta radio u winu igrao igru ili surfao netom samo se upali lampica hard diska i sistem je totalno zamrznut u tom trenutku naravno miš mogu da pomeram i na tastu mogu da gasim palim num lock,caps lock.

U početlu sam resetovao komp ali sada ga pustim i on se otprilike za 2 do 5min oporavi i mogu da nastavim ili sa igrom ili šta već sam radio :mad:

Da napomenm da sam snimao već tri verzije Win 7 mice i sve to fecera do dve nedelje i isti simtomi se vraćaju sada je sp1 neki iz januara.U medjuvremenu sam promenio skoro ceo komp osim harda i napajanja tako da neverujem da je išta od memare ploce,cpu-a.Ma definitivno je softverski prob ali čisto da pomenem i to.

Prvo sam mislio da je neki program koji pokreće sam WIn7 i koji je u Task Schedlueru ali pošto sam pogasio brdo stvari ista stvar se dešava,potom sam pratio event viewer ali nema ničega što može da ukaže na grešku.

Googlanjem vidim da je to masovna pojava ali i da je rešiva ali kako??? Ako neko ima neki savet izvolite:p

Hdd promeni Sata kabl ;-) ako nije ni do toga HDD OUT :-DDD

proveri napajanje...

Jel se to desava kad je proc na def ili overklokovan ?
Evo neki hint ovde posto su ljudi imali slicne probleme.
Takodje, bilo bi dobro ako bi mogao da proveris da nije do napajanja mada i meni deluje da softver, drajver ili neki proces zeza.

Ma verujem da nije do kloka cpu-a jer sam pre ovoga imao Core2duo E6300 wolfdale i isti simtomi su mi bili ista stvar mi se dešavala ali sam rešio da konačno to iskorenim.

Sada sam skinuo neki malvere byte & anti malvere i pronašao mi je nekih 6 zaraženik fajlova sistemskih i očistio sad čekam da li će to otkloniti problem.A ako ne posle ću probati sa vašim savetima da ugasim C1E, EIST a što se tiče napajanja nameravam da ga zamenim za dva meseca nema se trenutno para ali nameravam da uzmem OCZ StealthXStream 2 700W
Da sata kabl sam menjao baš pre neki dan doduše u pitanju su ista dva kabla od matične ali neverujem da je to mada ko zna.

Inače sad čitam nisam ni znao da moj hard hoće da ima te bagove http://techreport.com/discussions.x/15863
Ali odradio sam proveru na sajtu i nepostoji novi firmware za hard a baš spada u te problematične sve više sumnjam da je to uzrok
Model: ST31500341AS, Serial: 9VS09YW3, Firmware: SD17

Poslednja izmena:
Mozda je malo glupo ali mozda je i to... Da ti neiskljucuje hdd posle nekog vremena ? Proveri u power menagmentu. Oce da zakuca ceo sistem kad pali drugi disk.

Nije to pa imam samo jedan hard a namestio sam u power managmentu u hard disk sekciji never tj. 0 tako da nije ni to.
Nije uspelo ništa sa malver toolom uzeću ovih dana drugi hard od druga za neku sitnu lovu pa ću snimiti sistem na njega sve više tipujem da je hard u pitanju a ovaj će biti samo za data javljam.A ako neko još ima ideja nek kaže.
Da probao sam sa isključivanjem C1E, EIST ali to nije urodilo plodom.

Posle par dana problem sam rešio flashovanjem firmwera hard diska Model: ST31500341AS, Serial: 9VS09YW3, Firmware: SD17 ; flashovan novi Firmware: SD1B.

Trebao si da ostaviš link ka softveru kojim si flešovao ako nekom zatreba

Ok nemoj da me kritikuješ više :)

Elem ovaj moj hard je falična serija i posle dosta čitanja po sajtovima došao sam do polu oficijalnog firmware-SD1B.Moram da napomenem da nekim ljudima nije čak pomogao ni novi firmware mada možda je to i njihova greška ali možda i nije jer i sam Segate priznaje da je zasr.. celu seriju hardova.

Ovako zaraženi firmweri su sledeći (AD14, SD15, SD16, SD17, SD18, SD19, SD81)--- Napomena ukoliko nemate nikakve probleme sa isitim netreba ni raditi update firmware!!!

Koji vam je Firmware možete viditi uz pomoć drive detect programa

U ovom programu postoji provera za novim firmware-om ali meni nije funkcionisalo pošto kažem sam segate je izbacio novi firmware polu oficijalno

Na ovom linku možete proveriti da li postoji oficijalni update za vaš hard disk.

Ja sam radio update uz pomoć Firmware update utilitiy-a skroz bezbolno ne gube se podaci gotovo za par sekundi.
Druga opcija kažu bezbednija je da se napravi boot flopy ili usb,cd... i da se snimi iso fajl firmwera pa šta ko voli poz nadam se da će ovo nekome pomoći nekad.

Respect

Mhh isti simptomi i isti problemi windows7 sp1 64bit sve je pocelo kada sam instalirao sp1 pre njega nisam imao ovakve bagove definitivno softwerska greska
inace imam 1tb wd green i samsung f3 500gb oba testirana itd itd hd tune pro bla bla ali nista ne nalazi probacu sa reinstalom mada ima i drugih ljudi da se zale na isti problem i to samo kod Seven 64bit koji shit

@B-ZiGER

Hvala za uputstvo :)

Nisam imao nikakve probleme sa hardovima, ali volim da imam poslednje dobre apdejte barem za bazne stvari, pa sam uradio upgrade jednog frmvera. Sve proslo ok.

to ti je hdd sigurno...slican sam problem i ja imao radi sve normalno pa se zakoci pa nastavi dalje itd mada imao sam i slucaj kada je takvu zezanciju pravila i mrezna karta pa mozes da pogledas i nju....

Prvo hardovi su novi i pre instalacije sp1 je sljakalo kao blesavo sve, druga stavka koja ukazuje da je softwerska greska je sam windows update koji u datom trenutku nije mogao da plasira sp1 kroz windows update kako treba vec sa vece manjim zastojima pucanjima i mislim da je zbog toga doslo do ovog problema, inace na zalost za oba moja harda nema firmware update kad odradim clean install sp1 sevena naravno 64bit javljam da li i dalje kuca po 2-3min :Dx izguglao sam lika koji ima iste simptome ali kada skine sp1 sve je ok onda je navodno skinuo standalone sp1 paket i instalirao ga bez win updatea :DX pozzz

Nazad
Vrh Dno