Šta je novo?

Windows 7 Professional build 7601 Service Pack 1 - izbacuje error

VUCKO-91

Slavan
Učlanjen(a)
21.08.2008
Poena
319
Imam orginalnu verziju koju sam dobio od Fakulteta tehnickih nauka u NS. Birao sam izmedju obicne verzije i ove sa service pack 1 , racunao sam da je ova bolja,al sam izgleda pogresio...
Naime, formatirao sam disk, instalirao ovaj sistem, sve je lepo radilo, dok nisam poceo sa instalacijom. Drivere dok sam instlirao nisam imao nekih problema, osim sto asm primetio da kad obrisem nesto i odem na opciju Empty recycle bin on to radi jako dugo, s obzirom da sam ja recimo obrisao jednu ikonicu sa desktop-a, to je prvo lose sto sam primetio. U onim poljima Time remaining pise Calculating i to tako stoji jedno minut i onda kao obrise i to je to... E sad, pri instalaciji svakog programa on mi izbacuje error,najvise je bilo problema za avg, skoro svaki korak u instalaciji je izbacivao neki error, pise Validate error , obicno pokazuje na exe file koji se pokrece, nekad na KERNELLBASE, ponudi mi opcije, Ignore once, Ingore always ili cancel, to ne prestaje da se ponavlja dok ja ne stisnem Ignore always.
(gledacu da uslikam prvi sledeci put kad mi opet izbaci taj error) jer se svaki put otvara isti prozor, samo je problem neka druga aplikacija. Generalno je racunar usporen sto se tice nekih radnji(pogotovo podizanje sistema) iako je maksimalno optimiziovan sto se tice vizualnih efekata i svega ostalog, a ne bi trebalo da ima problema s obzirom da je to racunar iz potpisa. Takodje je optimizovan i preko avg tune up(koliko bar nudi free verzija) i ccleaner, skenirani virusi, nista nije pronadjeno...
Znaci ovo je trenutno stanje, tako se ponasao i prvi put kad sam ovo instlirao, medjutim, nekako sam ja to trpeo i mogao sam da radim sta mi je trebalo (matlab, muzika , filmovi, internet...), ali neke igrice ni slucajno, strasne bagove sam imao sa call of duty 2. Ponovo sam instirao sistem jer je pao sistem kad sam pokusao preko wireless-a da umrezim moj i i cimerov racunar...poceo je sa nekim plavim ekranom svaki put kad se upali, restartovao par puta i vec neki 3-4 put se plavi ekran pojavljivao svaki put cim dodje do onog dela "Welcome".

Racunar je ispravan, jer je na njemu pre toga XP 32bit radio fino, driveri su sa original site-ova.

Za sada ja njega mogu da koristim za moje potrebe, al' nije pouzdan za rad, da li da trazim drugu verziju 7-ice ili da radim nesto drugo?

Traži novu kopiju originala, mislim da je oštećen DVD sa instalacijom. Ne znam šta bi drugo bilo. Ili, imaš još bolje rešenje, skini program WinUSB Maker sa sajta http://www.joshcellsoftwares.com/2011/10/winusb-maker-windows-setup-to-usb.html i napravi sa ispravne kopije originalnog diska USB butabilni flash disk.

Potom ponovo instaliraj sistem sa flash diska, a originalni DVD ostavi negde sa strane kao dokaz da imaš original, ako ti neko bude tražio za proveru.

Poslednja izmena:
evo slika

Prilozi

• delete.png
    delete.png
    9.1 KB · Pregleda: 63
  • error.png
    error.png
    13.3 KB · Pregleda: 55
  • error1.png
    error1.png
    11.7 KB · Pregleda: 43
Jedino da je to u pitanju...ne znam sta bi drugo bilo, zato sam i postavio pitanje da ne bude slucajno da sam trebao samo nesto da promenim u podesavanjima ili neki patch da nadjem...
Probacu cim budem imao vremena i tu opciju

Vrh Dno