Šta je novo?

Windows 7 problem

milosh

Cenjen
Učlanjen(a)
29.09.2011
Poena
180
Instalirao sam windows 7 ultimate pre par dana rodjaki koji i ja koristim na vise masina, sve je proslo kako treba, danas me zove kaze ima problem stalo joj izlazi popup "Windows cannot find setup.exe. Make sure you typed name correctly, and then try again". Ja malo googlao problem i vidim da izmedju ostalog moze da bude i do losih podesavanja u biosu, pa sam joj rekao da vrati podesavanja na "default", posle toga joj se javlja da startuje windows repair ili normalno da startuje, kada normalno startuje pise "windows failed to start recent hardware or software change..." isto se desava kada pokusa repair ili kada pokusa da udje u safe mode, pomazite drugari. :)

Nema veze sa BIOSom. Nešto nije završilo instalaciju. Pogledaj u Device Managery šta nije dobro instalirano od drajvera za hardware.

Problem je sto ne moze da dodje do device manager-a, nece da bootuje windows.

Moraće da se uđe u BIOS, nema druge. Treba namestiti boot order, možda je na defaultu namešten AHCI Mode. Akko ništa drugo moraće repair ili windows nanovo, kad se neki parametri promene u BIOSu onda ih win ne prepoznaje. Najlakše je da proba da uđe u Safe mode pa ako uđe onda je nešto do drajvera.

Ma samo pokreni repair sa diska.

pokreni repair sa diska.
ako i dalje bude zezalo, to znaci da te neki drajver zeza.
reinstaliraj win opet i iskljuci automatic update, zatim uradi backup.
2. Instaliraj drajvere koje ima sa CD, al jedan po jedan.
po svakoj instalaciji restartuj komp.
ako nemas drajvere na CD skini sa sajta proizvodjaca.
ako sve prodje ok, opet uradi backup.
Zatim upali automatic updates al onu opciju let me choose what to downolad i install.
instaliraj one critical.
restartuj komp par puta dok ne zavrsi.
proveri opet jel stoji opcija u kompu koju si izabrao ( pre 4 dana mi se desilo na asus n5 nesto da win sam prebacuje na onu recomended auto update i instalira sam i azurira sve)
ako je sve ok posle nekog vremena ce opet nesto da update i onda istestiraj pali, gasi par puta jel sve ok.
opet backup. i zatim dodaj par programa, i to ti je to.
Zasto ovoliko cimanja?
isti problem imao sa Asus lap topom pre par dana.
sve radi ok al on u okviru updatea skine neke drajvere i ne instalira ih kako treba i isto kao i ti sam se mucio.
i na kraju dodje do driver power failure i BSOD i posle driver not equal or nesto.... i ceo sistem se zakuca i aj reinstaliraj opet.

8mica je izgleda mnogo bolja po nalaženju drajvera na netu.

Hvala na odgovorima. U pitanju je Asus laptop. Najveći je problem što mi ne živimo u istom gradu, tako da ja joj putem telefona dajem instrukcije. :D

Sredili smo problem, glupi BIOS je promenio SATA connection iz IDE u AHCI, vratili smo na IDE, komp se startovao. Usao sam preko team viewer-a, video da gresku "setup" prijavljuje neki program koji dolazi uz ASUS drivere, deinstalirao sve ASUS "gluposti", odradio update i sve radi kao podmazano. Mora ASUS da ga zakomplikuje pa to ti je.

Nije glup ni BIOS ni Asus, nego pošto se sve više upotrebljavaju SSD i SATA 3 kontroleri i diskovi a njima prija AHCI onda su to stavili kao default da se ljudi nebi cimali i ručno nameštali.

Vrh Dno