Šta je novo?

Windows 7 nestale particije problem

RisBo

Slavan
Učlanjen(a)
24.09.2007
Poena
320
Upravo sam instalirao win 7 64bit 7600build...i posle instalacije imam samo 3 particije od 5 koliko sam imao na xp-u.Instaliram partition magic i sve ok prepozna ih ali im slovo nije dodeljeno.Uradim to sve kako treba i restartujem ono opet isto.. :wall:
Iz partition magica vidim i fajlove ime particije sve sve samo u my computeru nema :mad::smash:

Upravo sam instalirao win 7 64bit 7600build...i posle instalacije imam samo 3 particije od 5 koliko sam imao na xp-u.Instaliram partition magic i sve ok prepozna ih ali im slovo nije dodeljeno.Uradim to sve kako treba i restartujem ono opet isto.. :wall:
Iz partition magica vidim i fajlove ime particije sve sve samo u my computeru nema :mad::smash:

Idi u Control Panel / Administrative Tools / Computer Management / Storage / Disk Management (local) i na particiji koja je neaktivna desno dugme miša i Active Volume.
Tada će se particije pojaviti i u My Computer

Poz

Jesi siguran da si imao pet a ne sest particija?

Da ti nije samo slovo dodeljeno te sve particije bi bile svejedno izlistane na prvoj slici, imas ti neki drugi problem tu.

I ne koristi Partition Magic...

Jeste 6 :D ali tu malu ne koristim skoro.
Nasao sam resenje,sve kod druga na hard pa format celog harda pa sve ponovo...izgleda nema druge.
Edit: drug je imao isti problem sa 7com i instalirao je xp i sve normalno...tako da je do nacina deljenja tih particija i win 7 posto kod mene u jednoj stoji 5 komada nisu izdeljene svaka posebno :(

Poslednja izmena:
Sta da koristim za particioniranje diska u Win 7 osim partition magica?

Acronis Disk Director Suite radi savršeno.

Šta preporučujete od registy cleanera? CCleaner mi nekako ne deluje temeljno, na starijim Windowsima sam koristio Norton WinDoctor pošto je radio standalone bez instalacije, ali se ne usuđujem da ga probam zbog starosti, a novih verzija SystemWorksa niotkuda...

Šta preporučujete od registy cleanera? CCleaner mi nekako ne deluje temeljno, na starijim Windowsima sam koristio Norton WinDoctor pošto je radio standalone bez instalacije, ali se ne usuđujem da ga probam zbog starosti, a novih verzija SystemWorksa niotkuda...

Registry First Aid. ,)

CleanMyPC-Registry Cleaner 4.23 (x64 edition)

CCleaner jeste temeljan, slobodno ga koristi. Ja ga imam na par masina i zaista bolji tool ti ne treba.

Btw, zar je moguce da jos uvek neko koristi Partition Magic?? :zgran:

Poslednja izmena:
Ja sam juce imao isti problem, nestala mi je particija. Samo sto nisam siguran da li je zbog virusa koji sam pokupio, ili zbog igranja sa velicinom particija pre par dana. :)

Problem sam resio sa Partition Wizard Home Edition, ima zgodnu opciju Partition Recovery Wizard, samo pazi kad ti izlista particije, pita te koje ti trebaju, i moras sve da ih obelezis da ne bi neku obrisao. Posle dodelis slovo particijama i trebalo bi da je ok. Kod mene je uspelo...

Formatirao sam jednu particiju na ext disku, medjutim posle toga sve su se nestale. Probao sam preko Partition Wizarda Recovery opciju, ali ne vrati sve, nesto nadje, ali je sve rastureno u dijelovima.

A u pm, ima li neki alat koji ce uredno da vrati sve 3 particije bez izgubljenih podataka.

Stjepane, podigao si temu staru 6 godina iz pepela.
Kako je taj disk bio particionisan?

Stjepane, podigao si temu staru 6 godina iz pepela.
Kako je taj disk bio particionisan?

Bolje to, nego otvarati nove. Zato ima dosta slicnih tema na forumu, a to ne volim da je razbacano. Uvijek koristim pretragu ranije iz tih razloga.

3 Particije, NTFS, type Primary, Status None.

Ovo mi se desilo i ranije, formatirao sam jednu particiju u Mini Toolovom Partition Wizardu, nestale su sve, pojavio se nealociran prostor velicine diska, alisam urendo vratio sve particije za 10 sekundi.

Sada sam formatirao particiju na klasican nacin u my computeru, ali nisam uspio vrattiti sve, nesto je pobrljavilo. Nemam pojma ni sto se ovo sve mora desavati.

Untitled.png

Nesto je uspjelo. Tu su dvije particije, jedna prazna formatirana 100GB i jedna 90 i nesto GB kako je i bilo ranije. Ostaje jos samo da skrpim ovu trecu od 40GB. Ali ne mogu Extendovati (nealociran prostor na trecu particiju) pise nesto da Create oververlapping partition.

Poslednja izmena:
Probao sam EaseUS Data Recovery. ***, sve sto je meni trebalo nije pronasao, a pronasao materijal od prije 100 godina. Stvarno cudno, pokusao sam dosta toga, nije uspjelo, sredio sam particije, ali sam izgubio neke podatke, uglavnom snimljene zandjih par dana. ***, sta da se radi, bez svega se moze, ali bez Systema ne. On je na drugom disku naravno. :)
Ovo mrzim najvise, kad zbog gluposti i bezvezne stvari koja se mogla izbjeci, samo napravim sebi posao i problem. Ko bi pretpostavio, nije bilo nekih rizicnih radnji.

Jedino sto mi pada na pamet da nije bio problem do tipa particije, sve tri su Primary. Mozda trebaju biti Logical, jer sluze uglavnom kao storage. Negdje sam ko citao da uglavnom systemska particija treba biti Primary i Active (zbog Boota), a ostala Extended sa Logical Driveovima.

Sta mislis yoyo ?! Mislim bas me zanima razlog, da znam za ubuduce, da se ne ponavljaju iste greske.

Ili je to sve isto, samo su uvedene Extended particije, kako bi se moglo imati vise od 3-4 particije ko zeli, jer valjda toliko moze biti primarnih.

Poslednja izmena:
Primarna particija nema internih particija i nalazi se u glavnoj particionoj tabeli tj. MBR
Extended particija se isto nalazi u MBR, ali u sebi može da sadrži vise manjih particija - zovu ih logical.
Brisanje primarne ne bi trebalo sa ima uticaja na ostale particije. Brisanje extended brise i sve logica koje se nalaze unutra. Brisanj jedne logical ne bi trebalo da ima uticaja na ostale particije.

Thx. Tako sam nesto i kontao. Jednostavno zalomilo se. U buduce cu za sve slicne radnje koriatiti EaseUS programe, svidjaju mi se, a ne windowsov disk management ili mini tool partition wizard.

За све основне радње типа формат или брисање партиције користи Disk Management. За неко озбиљније баратање партицијама типа промена величине или померање користи посебне програме. Моја препорука је gparted стартован са његовог бутабилног диска а не неки програм те врсте који је инсталиран.

Sumnjam da cu vise baratati sa particijama. Ovi sada radio format particije gdje je bio stari OS na HDD kad sam radio clone. Jeidno do kupovine novog diska/kompa. Sta ima tu da se cacka, jednom podesis i vozdra.

Nazad
Vrh Dno