Šta je novo?

Windows 7 nece da podigne posle instalacije drajvera za grafiku

Chokky

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2003
Poena
619
Ponovio sam masinu pa reko' da predjem na windows 7 :)
Na prazan hard instaliram W7 32-bit, bez problema, sledece instaliram drajvere za plocu, zvuk, LAN i sve prodje bez problema. Posle restarta, instaliram najnovije (13.1) Catalyst drajvere za grafiku (6770) i to prodje bez problema. Posle restarta, W7 prikaze samo praznu slikau desktopa, bez ikakvih ikonica, i to se zabode!!! Nema ni misa, samo prazan wallpaper. CTRL-ALT-DEL samo ucini da slika postane crna i moram onda da ga resetujem. U safe mode udje bez problema, ali cim opet udjem sa "normal" opee se zabode!
Inace sve je novo - MB (MSI 970A), CPU (AMD FX4100), hard, memorija i sve je lepo radilo pod XP!
Da li neko ima neku ideju?

Uđi u safe mod pa obriši drajvere od grafičke.
Nakon toga podigni win normalno i probaj ponovo da instaliraš ali nemoj taj zadnji drajver već neki stariji.

Vec sam to i probao, (iz safe moda obrisao drajvere, a drugi put sam vratio na stanje PRE instalacije sa System Restore) stavio sam mu drajvere koje sam dobio na CD uz graficku (graficka ima godinu dana) i opet isto :-(
Cudno je to sto svaka instalacije prodje bez problema, i onda puken pri podizanju. Posto sam relativno nov na W7, da li moze da se vidi u nekom "event vieweru" gde se zaglavi sa podizanjem i zasto?

Ako win radi normalno sve dok ne instaliraš drajvere za grafičku, onda je do grafičke problem.
Ako imaš drugu grafičku, probaj sa njom, a tu svoju probaj kod nekog druga.

Ne razumem zasto bi menjao graficku kada sasvim lepo radi pod XP koji mi je instaliran na drugom hardu. Da li je moguce da graficka radi pod jednim sistemom a pod drugim nece?!?!? Ipak je to relativno nova graficka a ne neka od pre 5-6 godina pa da posumljam da nije kompatibilna.
Da li mozda ima neko podesavanju u BIOS-u koje moze da pravi problem?

U BIOSU imaš samo podešavanja za PCIe portove, frekvenciju i eventualno voltažu. Da je do toga nebi radilo dobro ni na XP.

Ne razumem zasto bi menjao graficku kada sasvim lepo radi pod XP koji mi je instaliran na drugom hardu. Da li je moguce da graficka radi pod jednim sistemom a pod drugim nece?!?!? Ipak je to relativno nova graficka a ne neka od pre 5-6 godina pa da posumljam da nije kompatibilna.
Da li mozda ima neko podesavanju u BIOS-u koje moze da pravi problem?

Nisam ni rekao da nije kompatabilna.
Graficka koja nece da radi pod svojim drajverom je uglavnom neispravna ili polako otkazuje.
Ali posto ti kazes da pod XP-om radi, onda je tu nesto drugo po sredi.
Nisi napisao koje sve komponente imas, moguce da stvarno nesto nije kompatabilno sa win7.

Evo sta imam: MB MSI 970A-G46, CPU AMD FX-4100, 2GB Kingston, grafika MSI ATI 6770, HD WD 500 GB...Sve ovo je novo, osim grafike koju sam uzeo prosle godine...

A da nije onaj slučaj gde je komp priključen na LCD TV preko DVI / HDMI, pa win sam namesti da je TV primarni display ( ikonice su na njemu, pa ih ti ne vidiš ), a monitor sekundarni i to u extended modu ?
Imao sam takav slučaj pri instalaciji Win 8 ( instalirao sam ga 3 puta dok nisam shvatio da mi je LCD TV primarni, samo kod mene bila crna slika na monitoru )

E, bas je taj slucaj :))))) Kakav sam magarac da to ne proverim!!! :)))) Sada se mucim kako da namestim slike na monitoru i na TV-u da budu iste, ali da budu razlicitih rezolucija - na monitoru mi treba 1440x900 a na TV da bude 1920x1080 (to bi moralo da radi jer mi tako radi pod XP-om. Dakle, sta da podesim u Catalist Control centru?

Namestiš Extended mod, i rezolucije koje hoćeš, tj koje ti podržavaju monitor i TV

Ali zar tako nece da se desi situacija da su mi ikone samo na monitoru a na TV da imam samo prazan desktop? U novom Catalistu ima fora koja se zove "duplicate" i jedino tako sam uspeo da dobijem identicne slike na monitoru i na TV ali onda mi smanji rezoluciju monitora (na 1366x768, recimo...) koja je i na TV, tj na oba displeja mi je ista rezolucija a trebalo bi da budu razlicite ali da na oba imam istu sliku....

Pa tako i treba da bude, prebaci ikone koje ti trebaju na TV a ostale na monitor ili zameni primarni i sekundarni. Ako nije extended onda se sve duplicira pa i rezolucija.

Nazad
Vrh Dno