Šta je novo?

Windows 7,kako zabraniti programima da se azuriraju

Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
275
Jel moze nekako da se zabrani bili kakvo azuriranje svih programa koje imam na racunaru? Znaci potrebno mi je da mi internet radi ali da programi miruju i ne uzurpiraju konekciju ni za jedan kb?

Igram Pes2011 online,i desava mi se da veza pukne zato sto neki program radi update u pozadini,ne mogu pojedinacno da gasim svaki program zato sto iskreno i nemam pojma koji sve programi rade update!!!

Jel izvodljivo tako nesto? Jel moze nekako da se napravi zaseban profil u kome ce se to odraditi,ako moze molim za objasnjenje sta i kako...?

A da instaliraš nešto poput netlimitera ili cfosspeed programa, pa da preko nih kontrolišeš saobraćaj na računaru? CfosSpeed limitira/daje prioritet protoku na osnovu tipa konekcije, aplikacije itd, dok netlimiterom možeš bukvalno da ograničiš ili potpuno ukineš protok skoro svakoj aplikaciji na sistemu i čak uz napredno podešavanje da podesiš kada ta aplikacija može na net i kada ne, odnosno koliki protok da vuče.
Nekim od firewall programa možeš zabraniti aplikacijama izlaz na net, ali moraš biti svestan da neke aplikacije ipak moraju da se update-uju.

Pogledacu malo kasnije taj netlimiter,po tvom objasnjenju on resava ono sto meni treba.
A koje to aplikacije moraju da se update-uju i zbog cega moraju da se update-uju,necu ja njih trajno blokirati nega na sat-dva,samo dok igram PES?!

I jos nesto,kako uopste da znam koji program koristi update? Kako da znam koji da privremeno ugasim?

Ovo su svi programi iz task-a.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    204.3 KB · Pregleda: 34
  • 2.jpg
    2.jpg
    211.4 KB · Pregleda: 50
  • 3.jpg
    3.jpg
    46 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
nije lako,ali po meni najbolje resenje (jer ne morate nista da instalirate)je da editujes host file,addujes string 127.0.0.1 i url,recimo hocete da disablujete update adobe prozivoda, kucas 127.0.0.1 www.adobe-updates.com (nije ovaj link,lupio sam ;) al valjda je jasno)
edit: jedino moze biti muke,ukoliko ne znate url servera,odakle se skidaju apdejtovi.

Poslednja izmena:
Programi se abdetuju samo kad su pokrenuti.
Srart -> Run -> upiši: msconfig [enter] -> Tab startup -> isključi Adobe, javu, i ostale nepotrebne programe. Ostavi AV i drajvere, ja držim i Skajp.
Resetuješ računar i ondah tek gledaj dali imaš još nekih programa koji hoće napolje.

Videcu jos malo oko tog netlimiter-a kako da njega podesim....hvala na odgovorima.

@pdetlic
To o čemu govoriš se odnosi na aktivne procese koji se podižu sa Winom i tačno je to što kažeš ali time nećeš sprečiti ostale programe da se ažuriraju priliko mnjihovog pokretanja osim ako nisi prilikm instalacije odabrao da se ažurira ručno ili ako nisi dobro podesio zaštitini zid da nedozvoljava svim programima izlaz na net

Vrh Dno