Šta je novo?

Windows 7: Kako povezati dva kompjutera

dr. Troy

Poštovan
Učlanjen(a)
01.08.2016
Poena
59
Pozdrav dragi moji forumaši.
Evo registrovao sam se na ovaj divni forum na kojem se dosta može naučiti.

Evo ovako:
Hoću da omogućim da Local Disk D na prvom kompjuteru bude dostupan na drugom kompjuteru.

Prvo sam kliknuo na Local Disk D → Share with → Advanced sharing i dodao sam Everone s tim da imaju punu kontrolu nad Local Disk D

MibPtMw.png

tvfcuCn.png

U Network and Sharing Center → Change advanced sharing settings sam podesio da nemoram unosti šifru prilikom stupanja sa drugog kompjutera na Local Disk D.

Polovično sam povezao kompjutere.
Samo mi je dostupan sav sadržaj u folderu Users a ništa na Local Disk D koji sam podelio.

OKsoJIi.png

Kada klknem na MATRIX Disk (šerovan Local Disk D) Windows 7 na drugom kompjuteru mi izbaci
nf5WYAO.jpg

Na oba kompjutera je instaliran Windows 7.

Šta je potrebno da uradim kako bih imao pristup Local Disku D na prvom kompjuteru sa drugog kompjutera?

Stavi sifru na korisnicki nalog na racunaru na kom se nalazi to sto zelis da podelis...a onda sa drugog racunara pristupas sa user i pass..trebalo bi da radi

Bome hoću!

@alekiq
Vidiš, to mi nije palo na pamet.
Probaću.
Nije mi jasno zašto ne mogu da pristupim celokupnom lokal disku D iako nema šifre.

ja sam taj problem zaobisao tako sto sam u disku D napravio folder (i u njega strpao sve fajlove/foldere) i taj folder stavio na share. Iz nekog razloga ne mozes particiju da sherujes, mozda postoji nacin ali ovako radi bez peoblema :)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

To je jedino rešenje.
Hvala ti kenndovina.

Nazad
Vrh Dno