Šta je novo?

Windows 7, kako iskljuciti da sekundarni HDD ide u sleep mode

Preacher

Čuven
Učlanjen(a)
02.01.2004
Poena
630
Od dva diska koja imam sistemski sam namestio da nikada ne ide u sleep mode, dok za drugi disk to ne radi, i on posle nekog perioda neaktivnosti ide u sleep mode. Pokretanjem bilo cega sa tog diska tacno se cuje kako pokrece glavu i ima lag od par sekundi. To me strasno nervira i pitanje je koliko je to dobro za sam HDD.
Da li ima neki trik da se namesti da se i sekundarni HDD ponasa kao i sistemski po pitanju power moda?

control panel/power options pa zavisi sta ti je tamo stiklirano, ako si na balanced klikni na change plan settings pa na change advanced power settings i u prozoru koji ti se otvori klikni na hard disk i za opciju turn off hdd stavi never

Da ne otvaram novu temu da li se moze iskljuciti sistemski hdd u windowsu 7 a da ne ide cela masina u sleep i sl., znaci samo hdd kao i ostali hdd-ovi na sata granama?

control panel/power options pa zavisi sta ti je tamo stiklirano, ako si na balanced klikni na change plan settings pa na change advanced power settings i u prozoru koji ti se otvori klikni na hard disk i za opciju turn off hdd stavi never

To je to.
Prosto ne mogu da verujem da nisam video link "Change advanced power settings". :)
:wave:

Hvala za info ovo je i mene mucilo :p

Nazad
Vrh Dno