Šta je novo?

Windows 7 instalacija na asus pro5avn - problem

jezovuk

Slavan
Učlanjen(a)
19.02.2009
Poena
302
Pozdrav.

Kupio sam asus laptop pro5avn fp157 pre nekih 3 sata i vec imam problem. Nabavio sam preko ETFa (MSDNAA) windows 7 rtm (i 32 i 64 bit) i pri pokusaju instalacije imam problem sa hard diskom.
Naime, laptop ima 250gb hard, a win instalacija vidi samo jednu particiju od 93.2gb, na kojoj je asus ExpressGate i 92gb prazno. Proverio sam u biosu, hdd stvarno ima 250 giga. Mogao bih da spicim 7icu preko te 93.2gb particije, ali ne bih da ostanem bez express gatea, deluje kul (ovo kucam iz njega :)).
Ne dozvoljava mi pravljenje nove particije ili extendovanje postrojece, a posebne hdd drivere nemam.

Jel imao neko slican problem? Nisam uspeo da izguglam nista slicno, a ovde sam video da ima ljudi koji teraju win7 na asus n50vn i slicnim masinama, pa se nadam da neko moze da pomogne.

ne vidim razlog da ne vidi i ostatak hard diska.... jesi probao da ga prebacis u IDE/ATA mod pa da vidis da li ce instalacija prepoznati ceo hard?
ja sam automatski pri instaliranju XP-a skinuo expressgate, ne vidim mu svrhu stajanja i zauzimanja particije na koju ne mogu da instaliram sistem..... a da mi sistem bude na D disku bash i nisam navikao.......

p.s. ne znam zashto cheprkash za Sedmicom kada josh zvanichno nije pochela ni da se primenjuje.... po meni, treba sachekati da malo odstoji da se ne pokaze kao "divna" Vista pa posle zalbe....... kada vec imash Asusa instaliraj lepo XP sa drajverima sa sajta i uzivaj u brzini........ :)

Poslednja izmena:
E, a kako si skinuo express gate? Za slucaj da bas ne nadjem drugo resenje. Mada bih bas voleo da ga ostavim, zgodno je kad devojka oce da procita mail, da ne pali ceo win. I znas li moze li da se doda expressgate posle, ako ga inicijalno ubijem?

Jos kad bih mogao da je instaliram, a da ne pregazim ExpressGate...
Probacu veceras da menjam SATA settings u BIOSu, mada mi ne deluje logicno da je to problem, jer vidi ovu jednu particiju.

Brzini čega, swapovanja po hard disku? :)
Sedmica je brža i odzivnija za svakodnevni rad, odgovorno tvrdim :)

Hehe, iz iskustva poredeci XP sa Vistom, XP je konkord za Vistu!
Za Win7 ne znam, verujem da je dobar i da ce biti najbolji do sada, ne bi ga toliko hvalili da ne valja... Jednostavno, za sada je moje mishljenje da ne treba jurcati na Win7 bespotrebno, kada vec imash neshto dobro isprobano! :guitar:

@jezovuk
Ja sam se samo odrekao ExpressGate-a bez nekih uzbudjenja, sa kompletnim formatiranjem particije na kojoj se nalazi! :)

Poslednja izmena:
Itekako da se isplati staviti 7. Ja je imam jos od beta verzije i mogu vam reci da radi savrseno kao i gomila stvari. Na njoj sve prosto LETI!!! Jedinu manu pridodajem samom exploreru i nacinu razmestanja foldera. Bukvalno ako na disku imate 100 foldera i vi ste na npr slovu R i sada taj folder menjate u slovo A, odmah posle renameovanja folder se vraca na pocetak i vi ga gubite iz vida, sto me uzasno nervira. Mislio sam da ce to biti reseno izlaskom RTM-a ali nije :(. Ima tu jos stvari, jednostavno najteze od svega je navici se na ovaj po meni ne bas tako friendly user interfejs, koji je u 99% slucajeva kao kod viste.

Poslednja izmena:
Hehe, iz iskustva poredeci XP sa Vistom, XP je konkord za Vistu! ....

Konkordi ne lete vise ( Kao i njegov brat Tu-144) , zar ne.
Nije bas tako, al kad ti kazes nema razloga za diskusiju.

Prebaci sata disk u native mode. Nema razloga da ti ne vidi ceo hard ( ides na custom opciju). Nakon pravljenja particije treba da dobijes i jednu od oko 100MB. Nemoj da te to zbuni, kao sto je mene.
Pregazi taj gate.

obrisi particije dok ne dobije unallocated space, pa napravi particije normalno... imam asus n51tp, imao slican problem sa vistom (nisam video ceo hard), nakon brisanja Express Gate particije sve je bilo ok... sto je najsmesnije Express Gate i dalje radi (dugme pored power dumeta)... :)

Nema drivera za XP na Asus sajtu za ovaj racunar.Drugar je kupio taj lap-top,hteo sam da instaliram XP dok ne izadju oficijalni driveri za Win7 ali ih nisam nasao.Ili mozda nisam dobro trazio?:trust:
Ako ima drivera za XP dajte link jer drugar bas i nije odusevljen Vistom:wall:

Neki od alata a particionisanje diska, obriši sve particije, kreiraj nove. Express Gate uvek možeš naknadno instalirati iz Windowsa.

EDIT:
i da, ne vidim razlog zašto bi sad neko instalirao Vistu, a XP zaboravite podrške za njega više neće biti što se tiče laptopova, može se nešto 'na divlje' staviti ali dosta stvari neće raditi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno