Šta je novo?

Windows 7 i USB

Marsodus

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2008
Poena
304
Izvinjavam se ako vec postoji tema ali hitno mi je. Juce sam instalirao win 7 i sve je bilo uredu dok ga nisam restartovao. Posle toga usb mis i tastatura nece da rade cim ucita desktop. Pokusao sam da reinstaliram win ali ni tamo mi nerade. Struje ima u usb-ovima. Posle sam pokusao sa xp-om i tamo sve radi. Do sada sam 1000 puta instalirao 7 ali ovo se prvi put desilo. Ima li neko ideju u cemu je problem i kako da ga resim?

Stvarno bi mi trebala pomoc...

Ako mozes da udjes u bios, proveri tamo da li su portovi ukljuceni.
Ako ne mozes ni u bios da udjes, mozes da probas da izvadis sve kablove, pricekas minut dva, pa vratis, pa probaj ispocetka.

E sad, ako je taj XP u kom sve radi na istom kompu, onda zaboravi ovo gore. U tom slucaju probaj da iskopiras od nekoga windows/inf folder. Neki W update je tu zabrljao stvari...

Da na istom kompu je Xp i 7. Probao sam nekoliko puta na prazan hdd da instaliram 7 ali ne mogu dalje od prozora gde treba da izaberem jezik itd jer nerade ni mis ni tastatura.

Znam da sam napisao drugacije, ali ajd ipak probaj da izvuces kablove, pauza pa vratis. Imamo posla sa glupim masinama, mozda pomogne ...

Izvukao sve moguce kablove napolje i unutra. Sve sto se moglo izvaditi. :p i dalje nista.

Nemam ideju onda, mozda Google zna ...
Ispada kao da sam te vukao za nos - izvini.

Nazalost Google danas nece nesto da saradjuje. :p Mozda se javi neko ko ce imati jos neku ideju. :) Hvala u svakom slucaju.

Ako imas misa i tastaturu a da su ps2 prikljucak pa probaj da li oni hoce da rade u win7.

Koja je verzija Win -a? Si probao sa nekim drugim diskom?

Imam ps2 adapter za tastaturu i radi kada prikljucim u ps2. Ploca je Asus A7V8X-X. Probao sam i sa ultimate i pro verzijom. Nece ni sa jednom.

A&V8X-X je problematicna ploca...probaj da instaliras malo stariju win 7cu (bez service pack 1)
A probaj u bios-u da ukljucis da ti radi i usb 2.0 support,a ne samo usb 1.0 1.1

Stara jeste ali kaze da mu je radilo dok nije restartovao komp... Lepo ti ubodi misa i tastaturu na ps2 i uzivaj, bolje ti je ti je to nego da se nerviras bzvz.

Nje stara jer sam koristio sedmicu od kada je izasla. A ja sam bas pre nego sto se kvar desio zvao Microsoft u bg-u da mi produce licencu. I posle sto sam je aktivirao i restartovao onda nisam vise mogao da koristim mis i tastaturu. Da nije se tu slucajno nesto desilo?

Hoce nekad da se ~zaglupi~ USB na ploci pa jednostavno vise ne prepoznaje USB 2.0 uredjaje.stavi ti najneophodnije (mis i tastaturu) na ps 2 pa da glava ne boli.plus ti preporucujem menjanje konfiguracije u skorije vreme...za male pare moze da se uzme bar 4 puta bolja ploca i procesor nego sto trenutno imas

Ok znam da hoce da se zaglupi pa da vise ne prepoznaje. Ali zasto onda samo na sedmici. Xp, bios, linux, tamo radi bez problema.

Nabavio sam jednu drugu maticnu plocu ali nisam siguran da li je ispravna. Smem li da je prikljucim pa da proverim da li radi?

Probaj da potpuno iskljucs racunar iz struje (prekidac na napajanju ili scupaj kabl za napajanj) sacekaj malo i probaj ponovo. USB portovi umeju da se slogiraju i ostanu zaglavljeni sve dok je ploca pod strujom.

Vrh Dno