Šta je novo?

Windows 7 i problem sa Network Connection!

Eddie

Slavan
Učlanjen(a)
22.07.2007
Poena
330
Treba mi pomoc...da ga ne rasturim macolom...
Probao sam i x64 i x32 verziju (obe build 7000) i kod obe isti problem: nece da instalira Nvidia Network Driver! Ne mogu nikako na internet, verovatno ni LAN ne mogu da napravim. Imam chipset nForce4 Ultra, probao sam originalne drivere koji su stigli uz plocu, skinuo i probao sve sto ima da se nadje za ovaj chipset, i za XP, i za Vistu x64 i za Vistu x32!
I nista ne pomaze!! Ima li neko ideju sta je problem?

I znate li neki program za regulisanje ventilatora prikljucenih na plocu a da radi na ovom ubitom Win7? Jer moj ITE Smart Guardian za x32bita nece ni da se instalira a ovaj za x64bita Vistu se instalira ali uopste ne reaguje na podesavanja

Pa sam si sebi odgovorio ovim:
probao sam originalne drivere koji su stigli uz plocu, skinuo i probao sve sto ima da se nadje za ovaj chipset, i za XP, i za Vistu x64 i za Vistu x32!
Jel tebi ovo lici na drajvere za Windows 7? Naravno da ne, zato i ne radi... A da ne pricam o tome da je ovo beta1 Windowsa 7 koja jos ima podosta da se sredjuje...

Resio sam problem tako sto sam nekako uspeo da pokrenem drugu LAN karticu na maticnoj, Marvell Yukon, ona NVIDIA nForce Network Connection i dalje stoji u Device manageru bez drivera....a da nemam 2 komada mogu bih da se ...!:D
Ne znam kako ljudima sve "sljaka extra!" kad evo nece da radi program za podesavanje LG monitora kupljenog pre mesec dana, slika je smesna. Driver je doduse prihvatio.
A ono Run as Administrator ubija u pojam! Ko je koristio Vistu sigurno zna kako da ga sklonim jednom za svagda??! Ne mogu da menjam opcije u programima od njega.

Za to "run as", bar u visti, se zove UAC, ako na to mislis, i moze da se iskljuci u kontrol panelu pa pod user, pa imas "Turn User Account Control on or off". Probaj to...

Win 7

Ja sam instalirao WIn 7 6801 i nisam imao ama bas nikakvih problema sa netom, cak je sam Win sve podesio a na XP-u sam morao da se okozim da sve to podesim.
Jeste da imam intel chipset ali ne vidim sto bi sa drugima bilo drugacije.

Ostaje ti da probas BETU.

Instalirao sam na jednoj particiji x32 a na drugoj x64 verzije Win7 (obe build 7000) i sad ne mogu da bootujem nikako x32 koju sam prvo instalirao, uvek sam udje u noviji x6; na obe verzije isti driveri nisu nadjeni ali jedino za Genius kameru nisam nasao resenje...a na monitoru je losa slika, oko teksta se vide zute ili zelene boje i jos neke druge stvari sa izgledom koje nisam mogao da ispravim (ne mogu da pokrenem program za podesavanje koji je dosao uz monitor ko da je verzije windowsa toliko bitna za takve programe kad vec driver prihvata, na XP nisam imao problema s'tim. Za memoriju i mogu da shvatim sto ide od 500-800MB ali za procesor ne mogu da shvatim da kad gledam avi film ode u 60-80% zauzeca a ako pustim u pozadini Cryptload ode on u 90-100% a onda zna da zasecka! Na XP naravno mogu da mu pustim jos par stvari da radi u isto vreme bez problema.
Windows stvarno lepo izgleda ali ja se vracam na XP, samo kad bih nasao dobar skin koji imitira 7! ,)

Ukoliko postoji problem oko instalacije drajvera, prvo treba probati sa Compatibility modom, postaviti ga za Vistu. Ukoliko i tako nece (kao meni npr.Intelov Inf Installer) potrebno je otpakovati drajvere i instalirati ih rucno preko device managera (sto sam ja sa Intelovim drajverima i uradio).
@Eddie, u Task Manager-u mozes videti sta zauzima toliko CPU. Meni a verujem i ostalima, pustanje obicnog AVI-ja ne radi to. Mozda pustas HD video a 6600GT nema hardversku akceleraciju. Opet, ako kazes da taj isti AVI u XP-u radi ok, probaj sa reistalacijom drajvera za chipset, stavi poslednji DirectX pa potom instaliraj nove drajvere za VGA sa Nvidia sajta..
&-ica ima bagova, mada kod mene su oni sitni i beznacajni, bar u mom slucaju..
Jedini problem koji sam imao je Gadgets koji su prestali sa radom kad sam iskljucio UAC ali i to se da resiti..
Nvidia ima update drivera i preko windows update-a..
Ipak, ovo je jos uvek beta i nemojte ocekivati da radi kao sto treba da radi Final Realese a za betu je odlican Windows, mene je odusevio kako radi. Iskreno, nisam ovo ocekivao, ocekivao sam da ce raditi ocajno...

Ortaku je onaj ugradjeni troubleshooter nasao drajvere za tu nVidiinu karticu. Probaj njime!

Ma nisu u pitanju driveri za graficku kartu vec za mreznu karticu (LAN). Svejedno vratio sam XP. Cekacu konacnu verziju.

Misli se na network troubleshooter

Taj "troubleshooter" je sr***e...

Ni ja nisam mogao "osposobiti" net (instalirati drajvere sa cd-a) pa sam preko device manager-a instalirao drajvere i radi. U pitanju je "ultra moderna" nvidia nForce3 ploca.

Sad me zezaju drajveri za graficku i ne mogu promeniti refresh rate...

Pa Troubleshooter ne moze da radi bez internet :d
A kada nema mrezne, obichno nema ni interneta... Meni je Troubleshooter reshio problem sa Skype-om - nashao mi je verziju koja radi kako treba u Win 7.

Pre nego sto sam osposobio net nisam se ni zezao sa ostalim problemima a troubleshooter sam korisitio u vezi sa drajverima za grafiku (i naravno cvrc). :smoke:

Nazad
Vrh Dno