Šta je novo?

Windows 7 i problem sa kursorom

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Imam problem sa kursorom miša. Windows mi se baguje pa neko vreme kursor bude normalan, mali, fin, a onda najednom se uveliča 200-300% (kao da je neko upalio magnifying ali samo na njega, baš se vide iskrzane ivice, postane veličine maltene kao pola ikonice i slično) i tako stoji satima. Da li neko ima ideju šta bi moglo da bude? Užasno me nervira :(

O Bože, zar je i ovo problematično u ATI drajverima? Pa ovo je...neverovatno :) Ja još mislio da je neki Windows bag.

Hvala puno na informaciji u svakom slučaju. Za ostale, info da pomaže da se u Windows-u uključi magnifier i ostavi da radi u pozadini (podešen na 100%, naravno). Tada se kursor automatski vraća u normalu i ostaje takav. Čekajući Catalyst 9.11, pa nakon njega 9.12, i tako dalje, jer ne sumnjam da će me u narednoj reviziji ponovo zateći problem iz doba pre ATI Rage Pro-a :wall:

nema na cemu, google je cudo!
sva sreca pa si stavio VGA: Gigaosmocifarni Radeon HD 5850 u opis masine, inace bi ostao bez resenja :D

O Bože, zar je i ovo problematično u ATI drajverima? Pa ovo je...neverovatno :) Ja još mislio da je neki Windows bag.

Hvala puno na informaciji u svakom slučaju. Za ostale, info da pomaže da se u Windows-u uključi magnifier i ostavi da radi u pozadini (podešen na 100%, naravno). Tada se kursor automatski vraća u normalu i ostaje takav. Čekajući Catalyst 9.11, pa nakon njega 9.12, i tako dalje, jer ne sumnjam da će me u narednoj reviziji ponovo zateći problem iz doba pre ATI Rage Pro-a :wall:

Imao sam identican problem, resen je updateom BIOSa ploce (izgleda sasavo ali radi, neko je na XS formu provalio resenje za GA ploce). Recimo, pre neki dan je izasao zvanicni BIOS za moju plocu i izmedju ostalog pise:

1. Enhance memory capability
2. Improve KMPlayer and GOM Player compatibility
3. Fix iphone sync issue

:D.

Evo kako se manifestuje bug:

http://techreport.com/discussions.x/17819

Poslednja izmena:
nema na cemu, google je cudo!
sva sreca pa si stavio VGA: Gigaosmocifarni Radeon HD 5850 u opis masine, inace bi ostao bez resenja :D

Mislio sam da je problem do neke komponente Windows-a nevezane sa drajverima za grafičku :wall:

U međuvremenu se manifestovao još jedan bag - pogubi se mašina u nekom random trenutku, ekran se ugasi na 3 sekunde, pa upali delimično zatamnjen (npr neki prozor je zatamnjen a background se prikaže normalno) na 5 sekundi, pa se opet ugasi, pa upali na par sekundi sa zatamnjenom polovinom ekrana i tako stalno, ne prestaje. Desilo mi se kada sam pokretao video u nekoliko navrata, ali i juče ujutro kada sam kuckao u word-u. Pomaže samo reset.

Guglao sam i nema rešenja, mnogi su pogođeni istom stvari, isto tako pogađa po randomu. Heaven DX11 benchmark takođe baguje, kao i mnogima. A 3D radi savršeno u samim igrama, makar za sada. Jedan lik je na beyond3d forumu prijavio da mu je Heaven DX11 benchmark sam od sebe proradio iako ništa nije radio...sve u svemu, Windows 7 x64 i Radeon HD 5850 se izgleda baš ne vole mnogo...

Poslednja izmena:
ATI=:d:d:d
Ovo nije hejt nego eto cisto ne mogu da verujem da cak i ovakav bag moze da bude.

Ja ti lepo rekao kupi konzolu... :d

Ili je bolje sachekati nevidiju :d

Nije mi jasno, vec 10-ak meseci sedim na Win7 x64 i nijedan problem nisam imao sa Nvidija karticom i drajverima - sve radi.

Da je meni neko pričao, mislio bih da me zaj*bava. Takođe sam koristio Windows 6.1 jako dugo bez ikakvih problema u kombinaciji sa Nvidijom i nikada mi nije palo na pamet da može nešto ovako da me dočeka, a nije mi se dešavalo ni pod Windows 5.1 ni pod Windows 6.0 operativnim sistemima otkad pamtim.

Poslednja izmena:
Nisi jedini koji ima problem sa 500% vecim kursorom, i moj drugar koji je uzeo 5870 ima apsolutno isti problem :)

Nazad
Vrh Dno