Šta je novo?

Windows 7 driveri za creative

VUCKO-91

Slavan
Učlanjen(a)
21.08.2008
Poena
319
imam neku stariju creative SB LIVE 5.1 karticu, do sada sam na xp koristio kx drivere, medjutim sa 7 mi to ne funkcionise kako treba...ne radi dobro
Trenutno sam postavio neku kombinaiciju fabrickih drivera za tu kartu i kx drivera, jednostavno instalirao i jedne i druge, zvuk je super skroz, al ne mogu da kontrolisem ni jedne ni druge...imam surround zvuk i sve al ne mogu nista da podesavam i jos jedan problem, ne radi mi mikorofonski ulaz na kartici, iako racunar tvrdi da postoji sve...
pretpostavljam , da je problem kompatibilnost ovih drajvera sa win 7, to je sigurno, e sad da li postoji negde neki drivei koji bi to resili?

Isprobaj daniel kawakami drajvere za vistu, meni oni relativno dobro rade na windows 7. kx drajveri bi trebali da rade i na windows 7...

Isti problem, pa sam se prebacio na integrusu...
Nazalost Creative je objavio kako za ovaj model kartice vise nece biti dostupan support i novi driveri...

jesi nashao neko reshenje ?
ja takodje imam problem sa SB Live! 5.1 digital (SB0220), kartica je perfektno radila dok sam bio na 32bitnom XP-u, na visti x64 su se drajveri automatski instalirali iako nisu radili bash najbolje a win7 x64 je sada ne vidi. u device manageru imam Multimedia Audio Device i PCI Input Device ali kad pokusham da instaliram drajvere (probao sam sve creative koje sam nashao za live! + daniel k-ove drajvere) dobijam poruku "setup could not detect any sb audio card on your system". chak i kada ih raspakujem pa pokusham update drajvera iz device managera i usmerim ih na folder sa .inf-om on opet kazhe da tu nema odgovarajucih drajvera. a ni kx drajveri nisu pomogli :/

Poslednja izmena:
ja imam wi7 32bitni, ali ocigledno da to nema neke veze, jednostavno za tu zvucnu kartu ili xp da instaliras(sto je verovatno zadnje sto ces uraditi) ili da probas da instaliras one creative i kx drivere kao ja sto sam imao srece, pa mi upalilo... da nisi nesto uradio u medjuvremenu?

Poslednje kx drajvere koristim uspesno sa sb0060 karticom na win7. Problem predstavlja povremeno pucketanje za koje nisam nasao lek.

Nisam, koristim integrusu. Da li neko ima KX driver za x64 i da li bi ga mogao postovati pa da isprobam?

Imam Creative Audigy 4 i naravno probleme sa win 7 x64 i drajverima :)

Neke kao oficijelne creative sto sam nasao rade nikako. Imam 5.1 sistem, a drajveri nece da pokrenu vise od 2 zvucnika i vufera.

No dobro, rekoh hajde kX da probam. kX je u principu ok, iako je user interface za podesavanje svega po mom misljenju ocajan. Ono sto mi se nije svidjalo jeste sto je imao tendenciju da pojacava i smanjuje zvuk prilikom slusanja muzike, kod filmova to nisam primetio. Naravno, to me je nerviralo plus malo glup setup za 5.1 koji nije mogao univerzalno da se koristi i za muziku i za filmove istovremeno, vec bih stalno morao da namestam pre slusanja. I zvuk je nekako cudan kao da je iz bureta, fale mu pojedini opsezi (cenim da opseg oko 3-4kHz maltene ne postoji). Pokusao sam nesto sa ekvilajzerom da namestim ali nije urodilo plodom.

Onda sam probao drajvere od Daniel Kawakami - a, prvo neke sto je pre skoro godinu dana ibjavio za Vistu http://digiex.net/downloads/downloa...bit-x86-vista-64bit-x64-drivers-daniel_k.html
Sa ovim drajverima sam u principu najvise zadovoljan. Prilikom instalacije i deinstalacije zesce baguje jer su drajveri izvorno za vistu pa prijavljuje greske, ali se instalira na kraju. Posle instalacije EAX Console nece da radi, ovo ostalo manje-vise radi, samo sto CMSS nema opciju za stereo surround sto je veoma prakticna opcija za muziku.

Elem zbog nedostatka toga resih da probam sledece: http://forums.creative.com/t5/Sound...4;jsessionid=3EAC5C78F701A00AAAD655596DF2AE02
Dakle to su navodno najnoviji Danielovim drajveri za Audigy 4, koji uredno prolaze instalaciju, sve sto se instalira radi, nema nikakvih gresaka, medjutim... Ima pucketanja kod filmova... Dakle radi sve lepo i onda odjednom krene da pucketa, nema resenje sem ponovnog pokretanja fajla. Zvuk je veoma slican onom koji je bio sa kX, dakle ne ono sto bi trebalo da bude.

Mislim da cu se vratiti na ove koji su za Vistu, najslicniji zvuk imaju onome koja je kartica imala pod XPom, a o Creative-u posle cele ove avanture imam mnogo losije misljenje i sumnjam da cu opet kupiti njihov proizvod. Prvo sto nece da napisu normalan drajver za vistu/win7 nego se ljudi snalaze kako znaju i umeju, drugo sto im je odnos sa korisnicima ocajan i trece sto su npr Daniela K smarali sto je otkljucavao mogucnosti koje bi svaka kartica trebalo da ima... Kad uporedim software koji je isao uz zvucnu na XPu i ovaj kao "oficijelni" za vistu/win7, to je tuga koliko je osakaceno.

Mozda nisam nikome pomogao ali eto cisto da sumiram svoje utiske mozda ce nekome znaciti ;)

Nazad
Vrh Dno