Šta je novo?

Windows 7 [desktop bug, installation bugs]?

l0wfLoW

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2008
Poena
309
Ajd da pitam mozda je neko imao slican problem... Sinoc sam pljesnuo windows 7 i krenuo da ga sredjujem i evo za manje od 24h imam nekih 160000 bugova koje sam iskusio al ovo me najvise nervira:

Naime, kad kopiram, renameujem, kreiram ili radim bilo sta na desktopu nikakve izmene nisu primetne dok ne uradim refresh manually. :|

Windows update ne radi tj zabode na "Creating a restore point"... Bilo da ga radim pokretanjem win update ili da to radi automatski prilikom shutdowna. :\

Oko 80% instalacija ne radi. Seo sam pa sam skinuo Visual studio 2008, adobe reader 9.2, i jos gomilu softwarea i da stvar bude gora imam licence za sve to ili su free, a i windows je legalan. Sve aplikacije zabadaju tokom preparacije instalacije i ne mrdaju odatle a ako ih ubijem onda do sledeceg restarta ne mogu da pokusam da instaliram nista slicno jer mi prijavljuje da je vec u toku jedna instalacija. A kad restartujem ista prica.

Ima jos gomila toga al ovo me najvise iritira uz cinjenicu da ne postoje driveri za hp 1010 za win7 i tome slicno. :crash: :wall:

btw - windows 7 Professional [32-bit]

Jel imao neko slicne probleme i ima li nade da ovo resim bez reinstalla?

Jes' da ti neću pomoći ali ja lično nisam imao takvih problema, a instalirao sam do sada Win7 na 5 mašina, niti znam nekog drugog ko je imao.

Mislim da bi problem resio kada bi se batalio narodnih verzija. Ili pronadji neku koja ce normalnije da ti radi.

Pa vidiš da kaže čovek da ima original.
Ne znam stvarno u čemu može biti problem.
Probaj sa reinstalacijom sada kad još nisi daleko odmakao u podešavanju sistema.

Instalirao si sve drajvere?

Instalirao drajvere, sve ispodesavao ista prica. Mada vec sad odustajem jer sam probao da instaliram nove drivere za plocu i instalacija zabode na pola i restartuje se i od tad ide restart na svakih 10min. A kad vec imam licence i mogu da biram, vracam se na xp. A nastavicu sa tradicijom ne koriscenja M$ os-ova pre sp1.

Meni takodje normalno radi... Nisam imao takvih problema... Jesi li iskljuchio one User Acc Control gluposti?

@C4in
Nisam gasio.

Juce sam opet cackao i instalirao druge drivere i resio problem sa restartima koliko vidim ali problem sa windows update je nepodnoshljiv. Ima neko neki predlog?

можда run as administrator...

Problem moze biti sve, od losih drajvera do nestabilnog OC-a. Meni se npr desavalo da ne mogu instalirati Vistu ili je instaliram ali svako malo dobijem BSOD i to sve zbog loseg OC-a, dok je XP na istim setovanjima radio bez problema.

Meni iskreno to kod tebe lici na neki HW problem.
Ja sam do sad na dosta racunara (laptop i desktop) instalirao W7 (licenciran i narodni) i na svim racunarima radi bez problema.

Nazad
Vrh Dno