Šta je novo?

Windows 7 64bit problem sa instalacijom update-a

seizmos

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
515
Juce primetim da update nece da se instalira, uredno se ispisu update paketi u listama nakon sto idem na check updates, stikliram one koje zelim od important ili optional , system ih downloaduje i kao instalira, trazi restart, odradi onaj update process pri gasenju i onda prilikom paljenja napise "Update failed windows revert changes..." i ja onda dobijem ovako u listi update history..
dfsdfsdf.JPG

Probao sam da uninstalliram antivirus, updateujem nvidia graficki driver itd...

Izmedju ostalog probao i ovo i nema sanse..
http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Windows-Update-error-80071A90
http://www.rainyhills.com/doomsday-windows-update-fail-with-80071a90/

Ako neko zna kako da resim ovo nek pise..

Imš li SP1 na sistemu?

@kritika, imam SP1

@CountMike, imam jos 3 izlecena identicna i na svakom ide najnormalnije update ovaj optional i important.

Zadnje sto se desilo je to da je update important kompletan prosao normalno i instalirao se uredno te nemam nista za instalaciju trenutno u tom delu jer sam sve updateovao ali onaj optional se instalira i uvek pri loadu windowsa on napise cannot install updates, win..revert changes itd... i posle u historyju stoji failed i greska 80071A90...

http://prntscr.com/uvcky

Poslednja izmena:
Pa ja napisah jos u prvom postu sa sve linkom da sam to probao :d

Da nisi slučajno neku međuzavisnost odštiklirao tj izbegao instalaciju? Dešavalo se da pojedini update da bi funkcionisao traži ranije instalirane stvari a neki su pojedine update zabranjivali u strahu da im neupropasti OS i slično

Ma jok, vecina je uvek stiklirana..i uvek se sve lepo instaliralo....moracu da smislim sta cu kad nema leba od ovog.

A tipa sfc ili instalacioni disk pa "malo osvežavanje" instalacije. Pokušao tako nešto

Sve zivo proba i nece....ali radi ovako bez updatea :) , a bas sam ga hteo namestiti ali ne vredi, morace reinstall od sve prilike..

Jesi li probao mozda System Update Readiness Tool?

Nisam garsone, probacu da googlam to sto kazes pa da vidim..

@garson hvala, ovaj fajl koji si linkao je resio moj problem sa updatovima, samo sam njega instalirao, probao par update-a nakon toga i sve radi kao i pre :)

Evo i slike gde se vidi
Captrture.JPG

Poslednja izmena:
Ovo Garson što je linkovao je novo i na njihovom sajtu tako da je verovatno problem sa update bio česta pojava nakoju su reagovali navedenim

p.s.
Ne bi bilo loše ako bi se ova tema nekako mogla označiti ili pinovati

Posle mnogo neckanja, sam intsalirao Windows 7 SP1 x64. Naravno legalan, preko VL keya.
Sve mi radi, update i za sada sam zadovoljan. Naravno sav moj bitan softver je u 64-bitnoj verziji.

Za sada nisam instalirao ni jednu igru, osim Phoenixa ( rc simulatro letenja ), sa kojim nemam problema.

Ovo Garson što je linkovao je novo i na njihovom sajtu tako da je verovatno problem sa update bio česta pojava nakoju su reagovali navedenim
Zapravo nije. Meni to stoji u listi dostupnih apdejta vec 2 godine, jer mi je instalacija "budzena" u Win7 Toolkit. :D Doduse izbacuju redovno nove verzije. :)

Fajl jeste pozamasan i svez ali je resio problem, nema sta nisam sve probao.

Nazad
Vrh Dno