Šta je novo?

Windows 7 64bit mali problem sa mrezom

• Začetnik teme Začetnik teme Wizz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Wizz

Čuven
Učlanjen(a)
02.01.2004
Poena
620
Dakle, od skoro sam na jednom racunaru u mrezi stavio Windows 7 64bit, podesio sve parametre itd. Na prvi pogled sve radi lepo, ali kada sa nekog drugog XP racunara pokusam da presnimim 5-10GB odjednom sve krene kako treba i radi neko vreme, i odjenom mi na XP masini javi gresku kako je taj Win7 racunar nedostupan... probam sa ostalih racunara - takodje isto! Ping ka Win7 masini radi i Win7 masina vidi sve ostale racunare bez problema... Jedino resenje je restart sistema, posle kojeg opet neko vreme sve radi OK...

Ima li neko ideju sta bi mogao biti problem?

verovatno je problem u win 7.

ja imam u mrezi xp i 7. ovaj drugi je stalno ukljucen, xp samo kad se klinac igra. cesto win 7 ne vidi drugi komp, a xp prijavljuje da nema mreze. mesto da restartujem, ja samo u device manageru "ubijem", pa vratim mreznu na win 7 i sve opet radi :d

PS
dok su na oba bila xp, to mi se nije desavalo

Pozadrav!
Da ne otvaram novu temu...
Ja imam slican problem, samo sto ja uopste ne mogu da umrezim racunare, kod mene na ovom racunaru je w7x64 a na drugom XPx64. Kada odem u Network vidi on onaj drugi racunar i kada pokusam uci, trazi da kucam username i pass :wall:
Umrezeni su preko switch-a.
Zna li neko u cemu je problem?

Što ne ukucaš username i pass? 😀 Šalu na stranu, moguće da je problem sledeći:

Da li je slučajno neki od korisnika Administrator (bukvalno, ne drugi korisnik sa tim privilegijama)?

U principu ne bi trebalo raditi sa tog korisničkog naloga, jer može napraviti ovaj, a i neke druge probleme.

Sto se tice account-a, nisam nista dirao i mjenjao od kako sam podigao OS, sve je ostalo na default-u, postoji samo jedan, ovaj moj i on se vodi kao administrator.
(ako sam dobro razumio sta si htio da kazes)

Poslednja izmena:
Dakle, od skoro sam na jednom racunaru u mrezi stavio Windows 7 64bit, podesio sve parametre itd. Na prvi pogled sve radi lepo, ali kada sa nekog drugog XP racunara pokusam da presnimim 5-10GB odjednom sve krene kako treba i radi neko vreme, i odjenom mi na XP masini javi gresku kako je taj Win7 racunar nedostupan... probam sa ostalih racunara - takodje isto! Ping ka Win7 masini radi i Win7 masina vidi sve ostale racunare bez problema... Jedino resenje je restart sistema, posle kojeg opet neko vreme sve radi OK...

Ima li neko ideju sta bi mogao biti problem?

Isti taj problem sam imamo i ja,stim sto se kod mene sam otklonio...naime par dana sam pokusavao uzalud i onda je samo proradilo...ne znam na koju foru ali eto

@Ž@rkon
Evo iskljucio sam, ali ostalo sve isto... :wall:

:crash:

BTW Hvala na pomoci!

Poslednja izmena:
znas li koji ti je password od home groupa koji si napravio na win7?
idi na control panel-Network and Sharing Center-pa u sredini sa desne strane imas "HomeGroup: Joined" (klikni na JOINED)-zatim dole imas "View and print your homegroup password", klikni na to pa vidi password, probaj da ga ukucas na drugu masinu, mozda proradi

Ja se izvinjavam sto "smaram" ovako, ali sad i kada sam provjerio taj pass, gdje da ga kucam? Na drugom racunaru je XP (x64). Pokusao sam to kucati u ovom prozoru gdje mi trazi username i pass, ali bezuspjesno -> "Logon frailure: unknown user name or bad password."

Pozadrav!
Da ne otvaram novu temu...
Ja imam slican problem, samo sto ja uopste ne mogu da umrezim racunare, kod mene na ovom racunaru je w7x64 a na drugom XPx64. Kada odem u Network vidi on onaj drugi racunar i kada pokusam uci, trazi da kucam username i pass :wall:
Umrezeni su preko switch-a.
Zna li neko u cemu je problem?

Izvinjavam se sto se nisam ranije javio... Imao sam slican problem u startu - u stvari Windows 7 ne dozvoljava (po defaultu) da mu pristupi User koji nema predefinisanu lozinku - dakle ili kreiraj User-a sa passwordom (isti user i pass na oba windowsa) ili promeni u Registy-u kljuc limitblankpasswords (ako se dobro secam - naci ces preko google-a) sa 1 na 0 i tada bi trebalo da radi...

OK, hvala, ali problem je vec rijesen!
Taj drugi racunar je inace od cimera u drugoj sobi, nagovrio sam i njega da digne w7, tako da sad mreza sljaka! :-devil-:
Veliki pozdrav i hvala na pomoci!

Nazad
Vrh Dno