boki78
Slavan
- Učlanjen(a)
- 04.02.2008
- Poena
- 395
Imam problem da mi ekran na nekih sekund zatreperi kada pokrećem i zaustavljam video fajlove, nije neki veliki problem jer sve radi ok kada pustim ali me opet izuzetno nervira. Koristim Wondows 7 64 bit, programi koje koristim su The KMPlayer i Power DVD 11, pre The KMplayer-a sam koristio i PotPlayer ali sam isto imao problema. Grafička je Sapphire AMD Radeon 6770, drajveri su najnoviji. Problem se javio posle reinstalacije operativnog sistema tako da otpada varijanta da prethodni drajveri nisu dobro deinstalirani i da oni prave problem, probao sam i starije drajver da vratim ali opet isto. Tražio sam na netu rešenja i video sam da jako puno ljudi ima sličan problem bez obzira da li imaju AMD ili Nvidia ali velikoj većini se problem javlja prilikom korišćenja dva monitora ili varijante LCD TV i monitor. Spominje se Flash Player kao problem ali ja sam ga deinstalirao i opet je bilo treperenja, spominje se da se isključi hardware accelaration kod Flash Player-a ali mi ni to nije pomoglo, spominje se da se isključi AMD Overdrive ali kod mene nije bio ni uključen. Uglavno meni nisu pomogla ponuđena rešenja preko neta a temu sam postavio ovde jer su problem imali ljudi koji su prešli na Windows 7 i koji koriste dva ekrana, dovoljno je da se samo ukuca u pretraživači "windows flickering" i rezultati govore za sebe, doduše ja sam pre reinstaliranja sistema na istoj konfiguraciji koristio takođe Windows 7 ali tada problema nije bilo. Zamolio bih da ako neko ima neku ideju šta bi moglo biti rešenje problema izloži ovde, veliki pozdrav!
P.S. Samo da dodam da se treperenje javlja i na monitoru i na LCD TV-u, nekada na oba ekrana, nekada samo na jednom od njih ali bez nekog pravila gde će se javiti, jedino pravilo je da se javlja kada puštam video fajlove.
P.S. Samo da dodam da se treperenje javlja i na monitoru i na LCD TV-u, nekada na oba ekrana, nekada samo na jednom od njih ali bez nekog pravila gde će se javiti, jedino pravilo je da se javlja kada puštam video fajlove.
Poslednja izmena: